Previziunea lui Bill Gates pentru Elon Musk: cum arată viitorul miliardarilor, ”s-ar putea să-l facă mai rău”

Previziunea lui Bill Gates pentru Elon Musk: cum arată viitorul miliardarilor, ”s-ar putea să-l facă mai rău”

Bill Gates are o lungă istorie în domeniul tehnologiei și o abilitate deosebită de a previziona ce urmează să se întâmple cu giganții din tech. Cel mai recent set de prognoze ale miliardarului îl vizează pe Elon Musk și achiziția Twitter.

În ultimele săptămâni, s-a discutat intens în spațiul online despre viitorul Twitter, despre cum va arăta platforma de micro-blogging sub conducerea celui mai bogat om din lume. În mod aproape inevitabil, a făcut câteva afirmații pe marginea acestui subiect și Bill Gates, co-fondatorul Microsoft. Miliardarul a fost prezent în urmă cu câteva zile la CEO Summit Wednesday, organizat de Wall Street Journal.

Bill Gates și Elon Musk, într-un fel de conflict

Nu au trecut nici câteva săptămâni de când Elon Musk l-a acuzat pe Gates că a pariat împotriva acțiunilor Tesla la Bursa din New York. Tot atunci, șeful Tesla și SpaceX a postat pe Twitter o glumă proastă pe marginea modului în care arată al patrulea cel mai bogat om de pe mapamond.

La acea vreme, Bill Gates a refuzat să comenteze acuzațiile, dar acum nu a mai putut evita să discute pe marginea achiziției Twitter de către Elon Musk. Deși este imposibil să prezici viitorul cu o acuratețe deosebită, Gates a spus că miliardarul ar putea face rețeaua socială un loc mai groaznic decât este oricum și în prezent. În același context, a afirmat însă că este dificil de spus cu certitudine cum va arăta Twitter peste câțiva ani.

Gates a profitat de ocazie pentru a-l lăuda pe Musk și treaba extraordinară pe care a făcut-o la conducerea Tesla și SpaceX. A menționat însă că acele victorii au fost posibile pentru că a pus laolaltă o echipă grozavă de ingineri la acele companii. ”Am îndoieli că se va întâmplat asta și de această dată, dar ar trebui să avem mintea deschisă și să nu-l subestimăm pe Elon”, a insistat co-fondatorul Microsoft.

O partea din scepticismul lui Gates este alimentat de extremismul lui Elon Musk în materie de libertate de exprimare. ”Ce simte el despre cineva [pe Twitter] care spune că vaccinurile omoară oameni sau că Bill Gates urmărește oameni?”, s-a întrebat retoric miliardarul vizavi de viitorul rețelei sociale.

Citește și: