Previziunea lui Bill Gates, un avertisment important pentru omenire: care sunt șansele să aibă dreptate

Previziunea lui Bill Gates, un avertisment important pentru omenire: care sunt șansele să aibă dreptate

Când vine vorba de abilitățile sale de prevestitor, Bill Gates a făcut o treabă foarte bună încă din 2015 de a detalia o mare parte din particularitățile care au definit pandemia de Covid-19. Acum, a decis să vină la înaintare cu câteva completări.

În opinia unuia dintre cei mai bogați oameni din lume, există un risc mai mare de 5% ca, la această oră, omenirea să nu fi văzut cea mai rea parte a pandemiei. Deși valoarea pare una infimă, merită avut în vedere că la fel de improbabile au fost și estimările sale de acum șapte ani despre o pandemie globală. Din păcate, după cum am avut de suferit cu toții, s-a dovedit că a avut dreptate.

Ce se întâmplă cu pandemia, în opinia lui Bill Gates

Co-fondatorul Microsoft a simțit, în urmă cu câteva zile, să afirme că există riscul ca o variantă ”mult mai transmisibilă și mult mai fatală” să apară în diferite colțuri ale mapamondului. Acestea declarații vin ca o completare la manifestările sale de scepticism legate de finalul pandemiei de la finele anului trecut, în decembrie 2021. La acea vreme, pe contul său de Twitter, a simțit nevoia să scrie că lumea ar trebui să se pregătească pentru cea mai gravă parte a pandemiei.

„Încă există riscul ca această pandemie să genereze o variantă care va fi mult mai transmisibilă și mult mai fatală. Nu este probabil, nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar este un risc de peste 5% ca această pandemie să nu fi arătat ce este mai rău”, a declarat Bill Gates pentru Financial Times.

În final, realitatea pandemică a fost și rămâne una foarte complexă. Pe de o parte, ai putea afirma că în România nu mai există pandemie. În același timp, însă, mai multe orașe din China, în aceste zile, trec prin cele mai groaznice momente, indiferent dacă sunt sau nu infectați cu Covid sau sunt suspecți.

Citește și: