27 aug. 2022 | 12:29

Preţurile pentru abonamentele la Netflix pentru varianta cu reclame. Cât va ţine publicitatea în timpul unui film

ACTUALITATE
Preţurile pentru abonamentele la Netflix pentru varianta cu reclame. Cât va ţine publicitatea în timpul unui film

Netflix vine cu noi prețuri pentru abonamente. În momentul de față, puteți viziona filme și seriale pe Netflix fără întrerupere, însă platforma are de gând să introducă și reclame, iar dacă nu le vreți, va trebui să plătiți în plus.

Cât va costa abonamentul Netflix cu reclame

Bloomberg susține că a aflat cât va costa varianta Netflix cu reclame și câtă publicitate va fi afișată. Deocamdată, platforma de streaming nu a confirmat informațiile, însă nici nu le-a infirmat.

De asemenea, nu va exista o singură versiune Netflix cu reclame, ci câte una care va corespunde fiecăruia dintre cele trei abonamente disponibile în momentul de față. În SUA, viitoare versiuni de abonamente Netflix cu reclamă vor costa între 7 și 9 dolari.

Conform aceleiași surse, Netflix ar urma să afișeze în jur de patru minute de publicitate pe oră, la începutul și jumătatea conținutului. Totodată, atunci când vine vorba despre conținutul pentru copii și unele filme și seriale originale Netflix, nu vor apărea reclame.

Vorbind de preț, Netflix s-a lansat în România la același preț la care era disponibil și în SUA la acea vreme, prețul viitoarelor versiuni cu reclame ar putea fi același și în alte piețe, inclusiv țara noastră. Noile abonamente ar putea fi lansate chiar și anul acesta în unele țări, însă platforma nu a anunțat încă în care țări mai exact.

Abonamentele Netflix cu reclame nu va permite descărcarea de conținut pentru vizionarea offline

Disney Plus este primul serviciu de streaming video care a anunțat o dată precisă de lansare pentru abonamentul cu reclame. Următorul serviciu care va face acest pas este Netflix, însă implementarea va fi realizată cel mai probabil în prima parte a anului viitor, sau chiar și anul acesta, însă doar în anumite țări.

Cu toate acestea, cele mai noi surse susțin că viitorul abonament cu reclamă Netflix nu va permite descărcarea de conţinut pentru vizionare offline. Poate părea un mare minus, dar reclamele nu pot fi introduse fără acces la internet, așa că abonamentul nu ar mai avea niciun fel de eficienţă dacă utilizatorii şi-ar descărca offline filmele şi serialele favorite şi s-ar uita la ele fără reclame.

Mulți utilizatori Netflix nu sunt de acord cu noile abonamente, motiv pentru care compania a pierdut în ultimul trimestru aproape 1 milion de abonați. Veniturile sunt în scădere, iar Netflix caută diferite moduri de monetizare. Una dintre acestea este dispariția account sharing-ului.