16 mai 2022 | 11:25

Presa străină scrie că Vladimir Putin a fost operat de cancer. Publicația La Stampa citează surse apropiate Kremlinului

ULTIMA ORĂ
Presa străină scrie că Vladimir Putin a fost operat de cancer. Publicația La Stampa citează surse apropiate Kremlinului

În plin război, surse apropiate de la Kremlin, citate de publicația Stampa, au declarat că Vladimir Putin a fost operat de urgență la Moscova, de cancer.

Liderul de la Kremlin, operat de urgență. Anunțul făcut de un fost colonel apropiat de forțele ruse

Potrivit sursei citate, Vladimir ar fi diagnosticat cu cancer, iar după Parada de Ziua Victoriei, starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc.

Astfel, liderul de la Kremlin a fost dus de urgență la un spital din capitala Rusiei, unde cei mai buni specialiști din domeniul medical îl așteptau pentru intervenție.

Autoritățile de la Moscova ar fi pregătit deja ”înlocuirea” liderului de la Kremlin pentru o perioadă de zece zile. Nu mai puțin de două sosii au fost pregătite să apară în rolul de președinte rus, pentru aparițiile publice.

Totodată, mai multe înregistrări sunt așteptate să fie folosite cu liderul de la Kremlin, pentru a da impresia unei activități uzuale a șefuluid e stat. În acele imagini apare Vladimir Putin smnând mai multe documente și participând la anumite ședințe.

De altfel, Oleksi Arestovici, consilierul lui Volodimir Zelenski, a declarat că starea de sănătate a preşedintelui rus, Vladimir Putin, se înrăutăţeşte rapid şi a reiterat că acesta a avut recent nevoie de îngrijiri medicale urgente.

Acesta spunea seara trecută că, la miezul nopţii, liderul Federaţiei Ruse, care ar avea cancer, a chemat ambulanţa, pentru că se simţea foarte rău.

”Poporului rus, armatei ruse, conducerii ruse li se transmite: scăpaţi de Putin, pentru că vă consolidaţi în jurul unei persoane bolnave aflate în fază terminală”, a susținut consilierul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev.

Mai mulți lideri de opinie spun că liderul de la Kremlin ar pute fi înlocuit de Patrușev, șeful Consiliului de Securitate, care are 70 de ani. Acesta ar trebui să preia controlul armatei, potrivit mai multor surse care au făcut declarații la începutul acestei luni.

„Lui Putin i s-a recomandat să fie supus unei intervenții chirurgicale. Nu pare să existe o urgență deosebită, dar nici nu poate fi amânată. Președintele rus Vladimir Putin are cancer, iar cele mai recente probleme identificate în timpul ultimei sale examinări sunt asociate cu această boală. Medicii insistă că are nevoie de o operație, dar data nu a fost încă stabilită. Nu știu exact pentru cât timp nu va fi capabil să se afle la putere, după operație… Cred că va fi pentru o perioadă scurtă de timp”, spunea sursa la începutul lunii aprilie.