Bombe cu fosfor lansate de ruși la oțelăria Azovstal. Moscova încearcă să îi elimine pe ultimii eroi care luptă în uzina de la Mariupol

Bombe cu fosfor lansate de ruși la oțelăria Azovstal. Moscova încearcă să îi elimine pe ultimii eroi care luptă în uzina de la Mariupol

Trupele lui Vladimir Putin încearcă din răsputeri să scape de ultimii luptători de la combinatul Azovstal. În ultima încercare, aceștia au lansat către orașul Mariupol un atac fără precedent.

Rușii scot toate armele pentru a-i elimina pe ucraineni. Ultima mișcare a oamenilor liderului de la Kremlin

Armata rusească a trimis bombe cu fosfor deasupra oțelăriei pentru a-i ucide și pe ultimii soldați ucraineni care au rămas să apere acel teritoriu al Ucrainei.

Pe de altă parte, în ultimele ore, rușii care luptă în Ucraina atacă tot ce le ies în cale. Ultima țintă a fost orașul Liov, care a fost lovit de rachete lansate din Marea Neagră.

Chiar oficialii ruși au declarat că au efectuat numeroase lovituri cu rachete în mai multe părți din estul Ucrainei. Loviturile vin ca răspuns la mai multe rapoarte conform cărora soldații ucraineni au împins forțele ruse afară din orașul Harkov.

Potrivit ministerului rus al Apărării, Rusia a lovit două puncte de comandă, 11 posturi de companie și patru depozite de artilerie. Afirmațiile nu au putut fi încă verificate.

Rusia, tot mai aproape de eșec. Ce spun oficialii americani cu privire la războiul din Ucraina

Totodată, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a vorbit duminică seară cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Pe Twitter, Austin a declarat că apelul a fost cu scopul de a „discuta situația de pe câmpul de luptă și nevoile Ucrainei”.

L-am informat despre apelul meu din 13 mai cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, şi i-am reiterat sprijinul nostru neclintit pentru suveranitatea şi securitatea Ucrainei”, în mod independent.

Pe de altă parte, Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, e de părere că Ucraina „poate să câştige” războiul împotriva Rusiei, care „nu se derulează” aşa cum a prevăzut Moscova.

Șeful NATO spune că ofensiva Rusiei în Ucraina eșuează, iar operațiunile sale în regiunea Donbas au stagnat.

„Se retrag de la Harkov și ofensiva lor majoră din Donbas a stagnat”, a mai precizat secretarul general al NATO. El a explicat și că Alianța monitorizează Rusia „îndeaproape” și este gata să acționeze dacă Putin lansează vreun atac asupra membrilor NATO.

Etichete: