Premieră în tehnologie: smartphone-ul Xperia 1 IV de la Sony are primul obiectiv din lume cu zoom optic continuu

Premieră în tehnologie: smartphone-ul Xperia 1 IV de la Sony are primul obiectiv din lume cu zoom optic continuu

Sony Xperia 1 IV a fost prezentat cu o cameră revoluționară cu zoom continuu. Noul Sony Xperia 1 IV este aici: fotografie, video, filme, muzică și jocuri.

Sony a introdus o cameră teleobiectivă cu distanță focală variabilă cu Mark 3 de anul trecut, conform GSMArena. Acela putea comuta doar între 70 mm și 105 mm distanță focală. Noua cameră teleobiectivă este cu totul diferită și mult mai impresionantă.

Camera telefoto Sony Xperia 1 IV oferă zoom optic continuu, datorită unui nou design revoluționar, și mărește mai mult la capătul îndepărtat. Noua gamă este de la 85 mm la 125 mm, ceea ce face o mărire optică de 3,5-5x.

Telefonul rămâne la rezoluția de 12 MP pentru toate cele trei camere de pe spate. Camera principală are un senzor de 1/1,7” și un obiectiv de 24 mm compatibil OIS. Camera ultra-wide primește un senzor de 1/2,5” cu un obiectiv de 16 mm (cu autofocus). Pentru a fi complet, modulul telefoto găzduiește un senzor de 1/3,5” și are, de asemenea, OIS și AF. De asemenea, butonul de declanșare în două trepte este încă disponibil pe lateral, urmând tradiția Xperia.

Sony Xperia 1 IV a fost dezvăluit

Toate cele trei camere au același set de caracteristici, inclusiv captura video 4K la 120 fps. Toate oferă Optical SteadyShot cu FlawlessEye, Eye AF, plus urmărirea obiectelor în timp real și autofocus. Toate camerele utilizează stivuirea imaginilor pentru a extinde intervalul dinamic și pot face rafale de 20 fps cu AF/AE și HDR activate. Un senzor IR RGB pe spate furnizează informații algoritmilor AI care controlează balansul de alb al camerei și există, de asemenea, un senzor 3D ToF.

Anul acesta a  fost actualizată și camera selfie la 12MP (de la 8MP), datorită unui nou senzor ExmorRS de 1/2.9”. Acest lucru îi permite să înregistreze și videoclipuri 4K, cu HDR pentru pornire, deși este limitat la 30 fps. În mod dezamăgitor, încă îi lipsește autofocusul.

Mergând mai departe, Sony consideră că afișajul 4K AMOLED de 6,5″ din generația anterioară a fost aproape de perfecțiune, așa că anul acesta există doar câteva upgrade-uri. Sunt importante, totuși: de exemplu, ecranul este cu 50% mai luminos. De asemenea, rata de reîmprospătare de 120 Hz poate fi utilizată dacă jocul o acceptă. Și anul acesta există un GPU mai robust – Adreno 730 de la Snapdragon 8 Gen 1.

În ceea ce privește memoria, Sony oferă doar o versiune cu 12 GB de RAM. Capacitatea de stocare este de 256 GB, cu un nivel de 512 GB disponibil pe unele piețe. Mai bine, îl poți extinde prin slotul microSD, care este o adevărată raritate în segmentul premium. Telefonul rulează Android 12. Modelul de anul trecut a oferit o performanță decentă a bateriei, dar anul acesta Sony a mărit capacitatea cu 500 mAh pentru un total de 5.000 mAh.

Citește și: