Porsche lansează o actualizare pentru Taycan: cum poți să o instalezi, ce aduce nou

Porsche lansează o actualizare pentru Taycan: cum poți să o instalezi, ce aduce nou

Actualizarea este disponibilă pentru toată gama Taycan.

Porsche lansează o actualizare cuprinzătoare instalată de dealer pentru modelul său electric Taycan, care oferă o creștere substanțială a autonomiei, o încărcare mai rapidă, funcții de infotainment actualizate și multe altele, a raportat The Drive. Modificările sunt disponibile gratuit pentru toate Taycan-urile fabricate vreodată (modele 2020-2022), deoarece Porsche arată din nou beneficiile căii de actualizare a software-ului pavat de Tesla.

Cea mai mare schimbare este eficiența îmbunătățită, care adaugă până la 50 km pe ciclul WLTP, oferind un impuls considerabil ratingului EPA de 320 de kilometri al lui Taycan, pe modelul de bază de 71,0 kWh. Porsche a realizat această performanță prin dezactivarea motorului frontal în modul de funcționare Normal și Eco, păstrând în același timp setările de frânare regenerativă ale șoferului atunci când modurile de conducere sunt comutate. Odată cu actualizarea, primele modele din anul 2020 vor funcționa la fel de eficient ca cele mai recente versiuni din 2022.

De asemenea, Porsche a optimizat managementul termic pentru a permite bateriei să se încarce mai mult timp la rata sa maximă de 270 de kilowați. Acest lucru va fi util în special dacă ai un sistem de încărcare mai puternic, deoarece sistemul reducea anterior vitezele.

O schimbare interesantă

Cealaltă schimbare principală este a sistemului de infotainment încărcat cu afișaje al lui Taycan.

Porsche a actualizat sistemul pentru a îmbunătăți timpul de pornire și de răspuns, făcând totodată totul mai robust. De asemenea, a revizuit afișajul heads-up și a adăugat noi integrări pentru Android Auto și Apple CarPlay, permițând ambelor să funcționeze fără fir. De asemenea, șoferii pot căuta în sistemul de navigație online puncte de interes și pot filtra stațiile fără încărcătoare rapide.

Porsche a anunțat, de asemenea, câteva opțiuni hardware suplimentare pentru Taycan-urile 2023, inclusiv un acoperiș panoramic și cablare pentru sistemul opțional Dashcam al companiei. Singurul dezavantaj al actualizării este că, practic, va dura o zi și că trebuie să duci mașina la o reprezentanță.

Cu toate acestea, Porsche a spus că actualizarea optimizează unitățile de control ale lui Taycan, permițând vehiculelor electrice să accepte mai multe actualizări over-the-air (OTA) în viitor.

Proprietarii vor fi contactați când va fi disponibil.

Etichete: