Porsche a reușit un record impresionant: de ce este cel mai valoros brand auto european

Porsche a reușit un record impresionant: de ce este cel mai valoros brand auto european

Porsche a devenit cel mai valoros producător de automobile din Europa, depășind fosta companie mamă Volkswagen Group, deoarece prețul acțiunilor nou listate ale producătorului de mașini sport a crescut cu o viteză mai mare.

Deși acțiunile Porsche scăzuseră sub prețul său de cotare la 81 de euro, în concordanță cu o scădere mai largă a piețelor, acestea crescuseră la 93 de euro (91,95 dolari), oferind mărcii o evaluare de piață de 85 de miliarde de euro.

Prețul acțiunilor Porsche și-a recăpătat avânt după ce băncile de investiții implicate în lansarea sa au cumpărat aproape 3,8 milioane de acțiuni pentru 312,8 milioane de euro, ca parte a așa-numitei opțiuni greenshoe, concepută pentru a susține listarea.

Creșterea împinge evaluarea Porsche dincolo de cele 77,7 miliarde de euro ale VW. Mercedes-Benz ocupă locul trei în rândul producătorilor auto europeni cu o evaluare de 57,2 miliarde de euro, urmat de BMW cu 47,5 miliarde de euro și Stellantis cu 39,7 miliarde de euro.

Porsche, un exemplu al succesului

„Datele despre inflație din Europa și Statele Unite, îngrijorările recente cu privire la aprovizionarea cu energie în Europa și escaladarea războiului din Ucraina de joia trecută au dus la fluctuații care au făcut necesare măsuri de stabilizare la scară mică”, a declarat un purtător de cuvânt al VW.

Acțiunile cumpărate între 29 septembrie și 4 octombrie au reprezentat aproximativ 11% din volumul total de tranzacționare de la listare, a adăugat purtătorul de cuvânt, constând din aproximativ 34 de milioane de acțiuni.

În general, până la 14,85 milioane de acțiuni în valoare de 1,2 miliarde de euro sunt disponibile prin opțiunea greenshoe în cele patru săptămâni de la oferta ca măsură de stabilizare.

În același timp, Grupul Volkswagen plănuiește o investiție semnificativă într-o societate mixtă în China pentru producția de software, au spus surse familiarizate în acest domeniu.

Săptămâna viitoare este așteptat un anunț oficial, a spus o persoană apropiată negocierilor. Două surse au spus că investiția va depăși 1 miliard de euro.

Etichete: