Porsche rămâne fidelă strategiei sale: ce se întâmplă cu Panamera

Porsche rămâne fidelă strategiei sale: ce se întâmplă cu Panamera

Porsche Panamera ar putea deveni complet electric, deoarece marca își propune ca 80% din vânzările sale globale să fie complet electrice până în 2030.

În următorii câțiva ani, toate modelele Porsche – cu excepția modelului emblematic 911 – se așteaptă să fie alimentate de la baterie.

Porsche își extinde, de asemenea, gama cu un crossover electric cu trei rânduri.

„Mergem înainte cu strategia noastră electrică: până la jumătatea deceniului, vrem să oferim mașina noastră sport 718 midengine exclusiv într-o formă complet electrică”, a declarat CEO-ul Porsche Oliver Blume în această vară.

Platformă nouă

Panamera ar putea deveni electrică în a doua jumătate a deceniului, odată cu sosirea următoarei generații de vehicule electrice Taycan.

Potrivit unui raport Autocar, noile vehicule electrice vor avea o versiune sportivă a platformei Scalable Systems a Grupului Volkswagen.

Raportul spune că platforma SSP Sport are o podea joasă a cabinei și spate pentru picioare similare cu Taycan.

Sursele Autocar spun că Panamera EV va avea un ampatament de aproximativ 3078 mm și o lungime totală de aproximativ 5182 mm, similar cu Panamera cu ampatament lung existent, vândut în China, menținând diferența de dimensiune față de Taycan.

Panamera EV va fi oferit cu un sistem de propulsie cu un singur sau dublu motor. De asemenea, va primi o baterie de 800 de volți de ultimă generație, cu o tehnologie celulară mai eficientă din punct de vedere energetic și un anod cu conținut de siliciu mai mare decât cel folosit de Porsche astăzi, se arată în raport, citând surse anonime.

Panamera complet electric ar putea fi stilat similar versiunilor cu ardere internă și hibrid plug-in.

„Vor fi câteva elemente de design unice în partea din față și în spate”, a spus Autocar, citând o sursă Porsche. „Cu toate acestea, designul central al Panamera va fi același pentru ambele.”

Porsche ar putea vinde Panamera cu zero emisii alături de modelul de generație actuală, care va primi o împrospătare anul viitor. Ciclul de viață actual al Panamera ar putea fi prelungit, permițând Porsche să mențină o gamă de grupuri motopropulsoare în timp ce adoptarea EV crește.