Porsche a prezentat noul model 911 GT3 R: cel mai puternic model construit până acum

Porsche a prezentat noul model 911 GT3 R: cel mai puternic model construit până acum

Și sosește cu mai multă putere și forță aerodinamică.

Porsche a dezvăluit oficial 911 GT3 R 2023, care va apărea în curând la evenimentele de sport cu motor compatibile cu GT3 la nivel mondial, cum ar fi seria nord-americană IMSA, Campionatul Mondial FIA WEC de anduranță și 24-Hour Le Mans în 2024.

Bazat pe generația 992 de 911, noul coupe numai pentru circuit va avea un motor care este cu cinci procente mai mare decât ultimul model, o aerodinamică mai bună și un echilibru optimizat al vehiculului.

„Noul 911 GT3 R are pantofi mari de umplut”, spune Michael Dreiser, director de vânzări la Porsche Motorsport, într-un comunicat de presă.

„Precursorul său a câștigat aproape tot ce este de câștigat pe scena GT3 în patru sezoane începând cu 2019. Succesele sale remarcabile includ victorii generale la cursele de 24 de ore de la Nürburgring și, de asemenea, aici, la Spa-Francorchamps. Concurs de clienții noștri, predecesorul a obținut victorii de clasă la 24 de ore din Daytona și 12 ore de la Sebring. Noul model se confruntă cu o sarcină masivă de lucru în mâinile echipelor de curse ale clienților Porsche.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Porsche (@porsche)

Aerodinamică și putere

Dezvoltarea pentru mașina de curse a clienților a început pentru prima dată în 2019, concentrându-se pe îmbunătățirea conducerii, reducerea costurilor de funcționare și creșterea performanței generale.

Schimbările majore includ creșterea capacității motorului de la 3.997 la 4.194 cmc, curbe optimizate de cuplu și putere, suspensie modificată, noi etriere de frână de curse, prin amabilitatea specialiștilor de la AP, o aripă spate care are un suport cu gât de lebădă și un corp format dintr-un compozit aluminiu-oțel.

Mașina de curse este concepută în primul rând pentru a se potrivi șoferului cu o poziție ergonomică adaptată a scaunului, care este deplasată mai aproape de centru, o cușcă de rulare îmbunătățită și un design îmbunătățit al volanului.

Porsche 911 GT3 R 2023 are un preț de 567.210 USD și este acum la vânzare prin Porsche Motorsport America de Nord.

Etichete: