Podul Crimeii s-a redeschis pentru traficul rutier. Putin a condus personal o mașină pe acesta VIDEO

Podul Crimeii s-a redeschis pentru traficul rutier. Putin a condus personal o mașină pe acesta VIDEO

Lucrările la podul Crimeii, care a avut de suferit în urma atacului pe care partea rusă l-a catalogat drept „terorist” din octombrie, au fost finalizate, toate cele patru travee avariate au fost înlocuite, iar traficul pe partea de automobile a podului este din nou deschis. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Uprdor „Taman”.

Lucrările la podul Crimeii au fost finalizate

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat podul Kerci și chiar a condus pe el. Presa rusă a arătat un videoclip cu liderul de la Kremlin conducând Mercedesul pe podul Kerci, în timp ce viceprim-ministrul Marat Khusnullin îi explică cum s-a lucrat.

Potrivit raportului, astăzi, 5 decembrie, traficul a fost lansat pe banda din dreapta, care a fost cea mai afectată în timpul „atacului terorist”. În prezent, sunt în funcțiune trei benzi, iar o alta va fi lansată pe 20 decembrie. Acest lucru a fost anunțat anterior de vicepremierul Rusiei, Marat Khusnullin, care a supravegheat lucrările de restaurare a podului.

Pe 5 decembrie, la ora 10:50, în cadrul lucrărilor de restaurare, vehiculele au fost ocolite pe partea dreaptă a părții carosabile a podului Crimeea.

Podul a fost bombardat

Reamintim că atacul asupra podului, organizat de serviciile speciale ucrainene, a avut loc la 8 octombrie anul curent. În urma detonării explozibililor din spatele unui camion, patru travee ale podului au fost avariate, iar două dintre ele s-au prăbușit.

În plus, explozia a aprins rezervoarele unui tren de marfă paralel. Victimele atacului au fost 4 persoane care se aflau în mașinile lor în momentul exploziei camionului.

Avarierea podului a dus la faptul că a trebuit să fie permisă trecerea camioanelor prin punctul de trecere cu feribotul. Deși a fost reluată circulația, acestea nu sunt încă permise pe pod, așteptându-se redeschiderea celei de-a patra benzi.

Punerea în funcțiune completă a podului va face posibilă descărcarea feribotului și restabilirea logisticii pentru livrarea a tot ceea ce este necesar în peninsulă.