26 aug. 2022 | 12:00

VIDEO Playtech News Bytes 5 – Xiaomi CyberOne, dependența de internet, Netflix, Apple, Tinder

VIDEO ACTUALITATE

Playtech News Bytes a ajuns la episodul cinci, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Pe lângă cyberdog-ul deja foarte popular, Xiaomi a lansat și cyberone, robotul umanoid care înțelege emoțiile oamenilor

CyberOne este un robot umanoid care măsoară 177 cm înălțime și are 52 de kg. Exact ca un om adevărat. În comparație cu robotul patruped, acest robot umanoid este mai complex din punct de vedere mecanic. Brațele și picioarelele sunt susținute de mai multe motoare puternice. Robotul atinge un maxim de până la 300 Nm. De asemenea, el poate detecta emoțiile umane. Tehnologia acestui robot va fi aplicată pe mai multe produse Xiaomi în viitor.

Sărăcia ar putea fi evitată dacă nu am mai sta atât de mult pe internet

Un studiu recent arată că în lume, timpul mediu petrecut pe aplicațiile mobile, crește. De exemplu, la ora actuală avem cel puțin 13 țări în care oamenii petrec zilnic, în medie, peste patru ore pe zi pe aplicațiile mobile. Specialiștii spun că sărăcia ar putea evitată dacă oamenii nu ar mai sta atât de mult pe internet și și-ar lua un al doilea job. Pe primul loc în topul aplicațiilor de “pierdut vremea pe internet” se situează Instagram, fiind urmată de aplicația TikTok .

The Tree of Blood de pe Netflix este cel mai iubit film din această săptămână

Filmul redă povestea de dragoste dintre doi tineri. Clasic, nu-i așa? Totuși, narațiunea este în ramă, ceea ce înseamnă că sunt mai multe povești într-una singură. Efectele speciale și cadrele splendide fac din acest film o adevărată capodoperă. S-ar putea să nu vă prindă chiar de la început. Nu este o acțiune americană, însă odată ce începi să descoperi fiecare etapă a poveștii, cu siguranță vei rămâne până la final. Nu o să spun nimic despre final. Aș vrea să îl descoperiți singuri.

Din septembrie, angajații Apple vor lucra două zile de acasă și trei de la birou

Tim Cook,  CEO-ul companiei Apple a trimis un email către toți angajații, prin care îi anunță că trebuie să revină la birouri. În acest email se arată că, deși au făcut lucruri extraordinare în ultimii doi ani și de la distanță, prezența celuilalt este un lucru fundamental. Nu toți angajații văd cu ochi buni această decizie. Mulți spun că sunt mult mai productivi de acasă. Alți giganți nu militează pentru întoarcerea la birouri. Google, de exemplu, vede chiar o oportunitate în faptul că nu trebuie să mai plătească chiria pentru biroul imens din San Francisco.

Veste bună pentru bibliofili. A apărut Tinderul pentru cei cărora le place să citească

Gustul pentru lectură este extrem de subiectiv. Te poate apropia sau, din contră, te poate îndepărta de o anumită persoană. Ce se întâmplă dacă cunoști o persoană care îți place și descoperi că nu citește deloc? Sau că singurele cărți din bibliotecă sunt cele de rețete? Klerb este o aplicație care își propune să elimine incertitudinea cu privire la gusturile literare, atunci când cunoaștem oameni noi. Aplicația a fost deja supranumită Tinder, deoarece poți face match cu oamenii din zona ta în funcție de interesele comune în cărți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele