Xiaomi a luat fața Tesla: ce produs au lansat înaintea americanilor

Xiaomi a luat fața Tesla: ce produs au lansat înaintea americanilor

Lui CyberOne îi place să ofere și flori.

Xiaomi tocmai a învins-o pe Tesla pentru a dezvălui un prototip de robot umanoid funcțional la un eveniment live și, da, pare îngrozitor de familiar.

Xiaomi CyberOne are 177 cm înălțime, cântărește 52 kg, este poreclit „Metal Bro” și i se dă cumva și un semn zodiacal, Leu.

După o scurtă plimbare până la mijlocul scenei, CyberOne i-a oferit CEO-ului Lei Jun o floare, înainte de a accepta politicos un selfie cu bărbatul responsabil de propria sa existență. Botul a reușit să coboare de pe scenă fără nicio dramă.

Specificații tehnice

Aparatul umanoid are o față sub forma unui panou OLED curbat, poate vedea lumea în 3D și poate auzi cu două microfoane pentru a identifica „85 de tipuri de sunete ambientale și 45 de clasificări ale emoțiilor umane”.

Corpul său are un total de 21 de grade de libertate compuse din 13 articulații, fiecare grad de libertate capabil să răspundă în termen de 0,5 ms.

Dispozitivele de acționare ale membrelor superioare au un cuplu de ieșire de până la 30 Nm și pot funcționa cu o precizie de până la 1 Nm pentru o atingere blândă.

Dedesubt, picioarele sunt alimentate de actuatoare cu „un cuplu maxim instantaneu de până la 300 Nm”. Dar, desigur, CyberOne nu este nici pe departe la fel de agil ca Atlas, robotul celor de la Boston Dynamics.

Nu este primul robot Xiaomi

CyberOne este al doilea produs care iese din Xiaomi Robotics Lab, după CyberDog din august 2021.

În ciuda demo-ului live surpriză, Lei a spus că, deocamdată, fiecare CyberOne ar costa undeva în intervalul de la 600.000 la 700.000 de yuani (aproximativ 89.100 $ până la 104.000 $), așa că va dura ceva timp până când compania va considera că este potrivit pentru producția de masă.

Până atunci, Xiaomi va continua să adauge noi capabilități primului său robot umanoid. „Cu AI în centrul său și un cadru umanoid de dimensiune completă ca și corp, aceasta este o explorare a posibilităților viitorului ecosistem tehnologic al Xiaomi și o nouă descoperire pentru companie”, a adăugat directorul.

Etichete: