Platforma de chat Discord își schimbă politica: ce este interzis să faci

Platforma de chat Discord își schimbă politica: ce este interzis să faci

Serviciul de chat va lua în considerare și comportamentul în afara site-ului în deciziile sale.

Discord nu a fost la fel de activ în combaterea dezinformării pandemice precum rețelele sociale, dar pare gata să-și schimbe tonul.

În prima sa actualizare majoră a politicii din ultimii doi ani, Discord urmărește dezinformarea asupra sănătății, încercând să limiteze conținutul anti-vaccinare, a anunțat compania.

Liniile directoare intră în vigoare pe 28 martie și interzic „informarea greșită dăunătoare” care „ar putea cauza prejudicii fizice sau societale”. Acestea includ postări cu informații false sau înșelătoare despre sănătate, cum ar fi conținutul anti-vaccin; remedii „nesprijinite medical” pentru boli; sau orice ar putea „împiedica rezolvarea” unei crize de sănătate publică.

Discord schimbă placa

De asemenea, compania și-a actualizat politicile privind discursul instigator la ură, adăugând casta, identitatea de gen, vârsta și bolile grave drept „atribute protejate” în politica sa.

Discord va lua acum în considerare comportamentul în afara platformei, care poate pune utilizatorii săi în pericol atunci când se analizează dacă un utilizator a încălcat sau nu noile reguli. Utilizatorii care încalcă aceste reguli pot primi avertismente și suspendări temporare și potențial permanente ale conturilor lor.

„De asemenea, utilizatorii Discord nu pot posta sau promova conținut care încearcă să influențeze opinia prin utilizarea unui limbaj senzațional, alarmist sau hiperbolic, sau orice conținut care repetă afirmații de sănătate, zvonuri nefondate sau narațiuni conspirative, dezmințite pe scară largă”, a spus compania în o postare pe blog despre actualizări.

De asemenea, compania și-a actualizat termenii și politicile de confidențialitate pentru a îmbunătăți lizibilitatea, organizarea și claritatea modului în care sunt utilizate informațiile utilizatorului.

Actualizările urmăresc grupuri de extremă-dreapta și extremiste care apar adesea pe Discord, precum și platforme precum Steam și Twitch, în ultimul an.

Cercetările publicate de Institutul pentru Dialog Strategic au arătat că grupurile de extremă dreapta au explodat pe platforme precum Discord și Steam. Aceste grupuri pot organiza violență în lumea reală sau pot participa la hărțuire și raid pe serverele Discord.

Discord a închis aceste tipuri de grupuri de ani de zile, dar sunt persistente.