Cea mai ciudată manifestare de cenzură de pe o rețea socială: de ce afectează doar pe unii

Cea mai ciudată manifestare de cenzură de pe o rețea socială: de ce afectează doar pe unii

Discord este o aplicație care a devenit surprinzător de populară în ultimii ani, dar o nouă măsură restrictivă s-ar putea să-i scadă baza de utilizatori.

Discord este un serviciu online de chat și socializare creat în 2015. În 2020 ajunsese la aproximativ 300 de milioane de utilizatori împărțiți pe diverse comunități. Platforma a devenit foarte populară pentru că nu restricționează la vreun nivel tipul discuțiilor purtate și nici fișierele partajate, până acum.

Printre subiectele dezbătute pe Discord, unele nu erau neapărat decente. Există multe comunități construite în jurul conținutului NSFW (Not Safe for Work), o abreviere pentru conținut erotic/pornografic. Toate acele comunități, peste noapte, au devenit imposibil de accesat prin intermediul aplicației de iPhone sau iPad.

Cel mai probabil, este vorba de o aliniere la lista de termeni și condiții impusă de Apple pentru toți dezvoltatorii de aplicații care ajung în Apple AppStore. Partea ciudată sau, mai bine zis, deranjantă, este că aceleași comunități sunt în continuare accesibile utilizatorilor de Android. Doar utilizatorii de iDevice-uri sunt ”pedepsiți”.

Comunitățile cu tematică adultă sau conținut pentru adulți erau și înainte ascunse în spatele unei restricții de vârstă, fiind accesibile doar celor peste 18 ani. Schimbarea de acum, însă, taie accesul tuturor la acele servere sau comunități, indiferent de vârstă. Dacă ești utilizator de terminale Apple, aplicația Discord nu mai poate fi folosită pentru distribuția sau accesarea de materiale interzise minorilor.

Schimbarea radicală a fost comunicată în mod oficial pe blogul companiei, dar anunțul nu este sub nicio formă însoțit de vreun argument, un pretext. Nu este clar motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru, dar având în vedere că afectează doar posesorii de iPhone și iPad, în mod sigur, are legătură cu practicile Apple.

Discord se află și în discuții cu Microsoft pentru o potențială achiziție în jurul valorii de 10 miliarde de dolari. Mutarea de astăzi este însă improbabil să aibă legătură cu acel detaliu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: