WhatsApp se reinventează, înainte de finele anului: de la cine a mai furat funcțiile noi, de data asta

WhatsApp se reinventează, înainte de finele anului: de la cine a mai furat funcțiile noi, de data asta

Pe zona de piață în care activează WhatsApp, concurența este una foarte acerbă. Pentru a-și menține poziția privilegiată, compania deținută de Facebook / Meta face investiții importante în actualizări semnificative.

WhatsApp continuă să fie una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond. În contextul scandalurilor mediatice din ultimul an, aplicația caută însă să rămâne favorita utilizatorilor prin actualizări cât se poate de dese, mai mici sau mai mari. Nici măcar nu contează dacă aceste opțiuni sunt ”împrumutate” de la concurență. Important este să le găsești și pe WhatsApp.

De la Discord la WhatsApp, ce funcții au fost copiate

Discuțiile în grup de pe WhatsApp vor fi din ce în ce mai similare cu serverele de Discord, în viitorul cât se poate de apropiat. Conform datelor obținute de  WABetaInfo și The Verge, conceptul de comunitate la care lucrează creatorii aplicației de chat este foarte similar cu cel pe care utilizatorii de Discord s-ar putea să-l cunoască deja.

Practic, administratorii vor putea să grupeze semnificativ mai ușor mai multe grupuri sub o singură umbrelă mai mare intitulată comunitate. Va exista o comunitate principală cu grupuri mai mici sau mai mari atașate. De exemplu, ar putea exista o comunitate construită în jurul unei materii de la facultate, în timp ce în aceea entitate virtuală vor activa grupuri de studiu individuale cu doar câțiva membri fiecare.

Partea de chat efectiv nu se va schimba față de ce vezi azi în WhatsApp. Criptare end-to-end a conversațiilor se va menține, în timp ce administratorii vor putea să introducă membri noi în grupuri, fie din agendă, fie printr-un link trimis printr-un mesaj. În ceea ce privește detaliile referitoare la administrarea efectivă a grupului, prea multe detalii nu au fost făcute publice până la această oră.

Conform estimărilor WABetaInfo, zona de comunități ar trebui să ajungă în WhatsApp Beta înainte de finele acestui an, deși mai există încă numeroase întrebări.

Citește și: