Planul lui Elon Musk pentru un transport futurist: când vei călători cu viteze uriașe prin tuneluri săpate de Boring Company

Planul lui Elon Musk pentru un transport futurist: când vei călători cu viteze uriașe prin tuneluri săpate de Boring Company

Un lucru știm despre CEO-ul SpaceX și Tesla, Elon Musk. Este lacom.

Un caz concret, în timp ce achiziționează Twitter, miliardarul spune că afacerea sa de foraj de tuneluri Boring Company încearcă să „construiască un Hyperloop funcțional” în „anii următori”.

A trecut destul de mult timp de când Musk a vorbit ultima dată despre Hyperloop, un sistem de transport futurist care ar transporta pasagerii prin tuburi înguste și depresurizate, la viteze uriașe.

În timp ce companii precum Virgin Galactic au făcut unele progrese în construirea prototipurilor timpurii și în a-și da seama cum ar putea arăta experiența pasagerilor, Musk a fost vizibil tăcut în privința acestei idei, în ciuda faptului că a fost unul dintre cei mai timpurii susținători ai săi.

„Din punctul de vedere al fizicii, acesta este cel mai rapid mod posibil de a ajunge dintr-un punct în altul pe distanțe mai mici de aproximativ 2000 de mile”, a scris Musk pe Twitter recent. „Nava este mai rapidă pentru călătorii mai lungi”.

Elon Musk nu renunță la Hyperloop

Până acum, Boring Company a lucrat la săparea tunelurilor care permit vehiculelor Tesla să transporte pasageri. Tunelul operațional inaugural al companiei conectează două capete ale Centrului de Convenții Las Vegas.

Acum, se pare că Hyperloop-ul ar putea fi îndreptat în subteran, unde ar fi „imuni la condițiile meteorologice de suprafață”, potrivit lui Musk. „Așa că nu ar conta pentru Hyperloop dacă un uragan este la suprafață”, a adăugat el. „Nici nu ai observa”.

Dar trecerea de la automobile Tesla cu patru roți la vehicule futuriste care se întrec prin tuburi vidate este un pas masiv. După cum au demonstrat proiectele lui Virgin Hyperloop, aducerea în realitate a unui astfel de sistem de transport futurist este incredibil de dificilă atât din perspectiva ingineriei, cât și din punct de vedere financiar. În februarie, compania a renunțat la jumătate din personalul său, pentru a se concentra pe transportul de mărfuri, nu de pasageri – cel puțin în viitorul apropiat.

Rămâne de văzut dacă Boring Company va avea mai multe de arătat în următorii ani, mai ales având în vedere că se dublează săparea altor tuneluri în toată țara, care probabil se vor asemăna cu cel din Las Vegas mai mult decât cu noua viziune a lui Elon Musk.

Dar este o reafirmare de către Elon Musk că visul acesta al lui este încă viu, cumva.

Citește și: