Pinocchio lui Guillermo del Toro primește primul trailer: când vom putea vedea animația pe Netflix

Pinocchio lui Guillermo del Toro primește primul trailer: când vom putea vedea animația pe Netflix

Primul trailer (în format teaser) pentru „Pinocchio”, noua animație a lui Guillermo del Toro, dezvăluie detalii interesante despre producție, însă și o listă generoasă de nume mari din cinematografia mondială.

Ewan McGregor se alătură unei distribuții care îi include pe Finn Wolfhard, Cate Blanchett, David Bradley, Ron Perlman, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Tim Blake Nelson și John Turturro. Gregory Mann va interpretat vocea lui Pinocchio, în prima versiune animată a poveștii clasice italiene.

Din ceea ce știm până acum, del Toro a pus bazele acestei animații încă din 2008 (cel puțin la nivel conceptual). „Pinocchio” se bazează pe povestea clasică, scrisă de Carlo Collodi, „Aventurile lui Pinocchio”. Cu toate astea, noua producție aduce anumite modificări poveștii, filmul de animație fiind plasat temporal în Italia lui Mussolini. Așadar, Pinocchio se vrea a fi „soldatul perfect”, potrivit actorului Ron Perlman, care îi dă glas lui Mangiafuoco, în film.

Perlman a mai spus, de asemenea, că Pinocchio „nu pune niciodată la îndoială ordinele. El nu are temeri. Este invulnerabil și, fără nicio urmă de îndoială, soldatul perfect”. Aceasta este o abordare cu totul nouă a personajului clasic și a poveștii, în sine, dar care va urma stilul inconfundabil al lui Guillermo del Toro. 

„Pinocchio”, va fi reinventat de două ori, în 2022

În paralel, va exista o altă adaptare a lui „Pinocchio”, cu Tom Hanks, Luke Evans, Joseph Gordon-Levitt și Keegan-Michael Key, ca parte din distribuție. Așadar, rămâne de văzut care dintre cele două va reuși să atragă de partea sa publicului, însă și criticii.

Totuși, există „loc sub soare” pentru toată lumea, întrucât atât Guillermo del Toro, cât și Robert Zemeckis au stiluri inconfundabile ceea ce, în mod cert, va ajuta audiența să nu confunde cele două producții.

„Pinocchio” lui Guillermo del Toro va fi lansat pe Netflix, cândva în decembrie 2022, și promite să fie o adaptare animată destul de întunecată, întocmai cum ne-a obișnuit celebrul regizor.

Citește și: