Tragedie fără margini. A murit Louie Anderson din ‘Viața cu Louie’, la 68 de ani. Care a fost cauza decesului

Tragedie fără margini. A murit Louie Anderson din ‘Viața cu Louie’, la 68 de ani. Care a fost cauza decesului
A murit Louie Anderson

Tragedie uriașă în cinematografie, după ce comicul, regizorul și actorul premiat cu Emmy, Louie Anderson, a murit la vârsta de 68 de ani, a informat NBC News. Anunțul decesului a fost făcut de Glenn Schwartz, publicistul său. Celebrul creator al serialului de desene animate „Viața cu Louie” era internat într-un spital din Las Vegas, însă a decedat în urma unor complicații ale cancerului.

 A murit Louie Anderson din ‘Viața cu Louie’, la 68 de ani

Cariera regizorului s-a întins pe patru decenii, vreme în care a susținut sute de show-uri de stand-up comedy și a apărut în zeci de filme. Recent, Louie Anderson, creatorul serialului de desene animate „Viața cu Louie” a mai jucat și în serialul de televiziune comedie-dramă „Baskets”. Pentru rolul din acest serial de televiziune a primit un premiu Emmy, dar și alte două nominalizări.

În țara noastră, Louie Anderson este cunoscut pentru serialul de desene animate „Viața cu Louie”, care a fost difuzat la noi în anii ’90 și începutul anilor 2000 pe postul Fox Kids.

„Viața cu Louie a obținut statutul de cult în unele țări din Europa de Est, în special în România”, se arată scris pe Wikipedia.

Serialul se bazează pe copilăria lui Louie Anderson în orașul fictiv Cedar Knoll, Wisconsin, la începutul anilor 1960, deși Anderson însuși este de fapt din Saint Paul, Minnesota, situat de asemenea în vestul Statelor Unite ale Americii.

Pe lângă „Viața cu Louie”, Louie Anderson a fost apreciat de critici și pentru rolul din serialul „Baskets”, în urma căruia a fost nominalizat la trei premii Emmy și câștigând în anul 2016.

Boala de care suferea actorul

Louie Anderson fusese internat într-un spital din Las Vegas, diagnosticat cu o formă de cancer. Zilele trecute, purtătorul de cuvânt al actorului anunțase că actorul primește tratament pentru limfom difuz cu celule B mari (DLBCL).

Acestă formă de limfom este o afecțiune malignă care atacă limfocitele B, cele răspunzătoare de producția de anticorpi care ajută organismul să lupte cu infecțiile. De menționat este că anual, peste 18.000 de adulți sunt diagnosticați în SUA cu această boală.

Totodată, Louie Anderson avea probleme și cu kilogramele în plus. La începutul pandemiei, actorul avea în jur de aproximativ 170 de kilograme, iar după ce a ținut un regim a ajuns la 154 de kg.

„Practic postul intermitent. Un minut mănânc, un minut nu mănânc. Apoi mănânc din nou. Îmi dau seama că în acest fel mănânc timp de 30 de minute din 60, adică jumătate. Încerc să ajung la 40/20, așa că nu mănânc timp 40 de minute și mănânc următoarele 20 de minute”, spunea actorul.

Louie Anderson a jucat și în comedia Coming to America, alături de Eddie Murphy, dar și în continuarea Coming 2 America.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI