Piloții ruși capturați: „Îmi cer scuze poporului ucrainean”. De când era pregătită, de fapt, invazia

Piloții ruși capturați: „Îmi cer scuze poporului ucrainean”. De când era pregătită, de fapt, invazia

Piloții ruși, capturați de fortețe armate ucrainene, au participat la o conferință de presă ce a fost organizată de agenția Interfax, din Ucraina.

În cadrul conferinței de presă, susținută de cei trei piloți din Regimentul 47, al Rusiei, ei au dezvăluit că atacurile asupra Ucrainei sunt în plan încă din luna ianuarie, după cum se bănuia, de altfel, și până acum.

„Am fost informat în luna ianuarie despre pregătirile pentru război și am început să ne antrenăm”, a declara unul dintre piloții capturați, Maxim Kriștop. El a mai spus, de asemenea, că a bombardat de trei ori, până în acest moment, Ucraina.

Ba mai mult, militarii ruși au mărturisit că, în data de 6 martie, o parte dintre atacurile planificate au avut ca punct final locuințele oamenilor, pe lângă punctele stratregice ale Ucrainei.

„Ni s-a spus că vom bombarda Ucraina! Au început să aducă muniție în unitatea noastră și am început, de asemenea, antrenamentele la altitudini joase, pentru depășirea apărării antiaeriene. În mod oficial, acestea erau realizate ca pregătire pentru participarea la exercițiul ruso-belarus Allied Resolve 2022”, a mai spus unul dintre cei trei piloți.

În plus, piloții au recunoscut că au avut intenția de a respecta ordinele până în ultima clipă, în încercarea de a-și duce la bun sfârșit misiunea militară.

„În procesul de îndeplinire a misiunii de luptă, mi-am dat seama că ținta nu erau instalațiile militare ale inamicului, ci clădirile de locuințe, civili. Dacă nu am fi fost doborâți, am fi continuat să respectăm ordinele. Suntem militari. Dar cred că, mai devreme sau mai târziu, aș fi refuzat să execut ordinele penale”, a spus, de asemenea, Kriștop.

Piloții ruși, luați prizonieri de ucraineni, se căiesc pentru crimele lor

În conferința de presă ce a ținut în jur de o oră, cei trei și-au cerut scuze față de oamenii din Ucraina pentru „crimele lor”.

„Recunosc oroarea crimelor mele. Vreau să-mi cer scuze întregului popor ucrainean pentru nenorocirea pe care i-am adus-o. Promit să depun toate eforturile pentru a pune capăt acestui război cât mai curând posibil. Vreau să fie aduși în fața justiției cei responsabili pentru genocid”, s-a justificat unul dintre cei trei piloți.

Citește și: