10 mai 2022 | 10:21

Peste 40 de percheziții în 7 județe. DIICOT verifică persoane bănuite de proxenetism

ULTIMA ORĂ
Peste 40 de percheziții în 7 județe. DIICOT verifică persoane bănuite de proxenetism

În această dimineață, au loc peste 40 de percheziții ale DIICOT în șapte județe, la persoane bănuite de proxenetism. Mascații au descins în Constanța, Buzău, Galați, Prahova, Tulcea, Călărași și Bacău. Poliția Română îi caută pe românii certați cu legea, despre care există suspiciuni că racolau tinere pentru prostituție.

Val de percheziții DIICOT în șapte județe

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, fac cercetări într-un dosar penal de proxenetism. Oamenii legii au pus în aplicare, marţi dimineaţa, 43 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Constanţa, Buzău, Galaţi, Prahova, Tulcea, Călăraşi şi Bacău.

Oamenii legii au descins la persoane bănuite de proxenetism

IPJ Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale desfăşoară activităţi într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Perchezițiile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanţa şi al poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene mai sus menționate.

Operațiune amplă a autorităților române

Astfel, au loc 43 de mandate de percheziție domiciliară, la 36 de locații din Constanța, Buzău, Galați, Prahova, Tulcea, Călărași și Bacău, la persoane certate cu legea și bănuite de proxenetism. Descinderile beneficiază de intervenția mascaților Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța și al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene.

Traficanții de droguri din Vâlcea, Arad și Bihor, în vizorul polițiștilor

Săptămâna trecută, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, au efectuat 16 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Bihor și Vâlcea.

Operațiunea a vizat destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, cocaină și MDMA (ecstasy). Substanțele interzise erau comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

Gruparea infracțională a vândut într-o săptămână 200 g cocaină și 5000 de pastile MDMA

În perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, traficanții de droguri au vândut aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA. În urma descinderilor au fost descoperite cantități de droguri pregătite pentru distribuție, dar și arme albe. La audieri au fost aduse șapte persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Printre acestea se numără şi celebrul interlop arădean Uţu Rohozneanu. Bărbatul a fost, în trecut, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, şantaj, lipsire de libertate, lovire şi alte violenţe, ameninţare etc.