Percheziții în dosarul de corupție care vizează Registrul Auto Român. 37 de persoane sunt audiate în Brașov

Percheziții în dosarul de corupție care vizează Registrul Auto Român. 37 de persoane sunt audiate în Brașov

36 de percheziții domiciliare ale procurorilor au loc, joi, în dosarul de corupţie care vizează angajaţi ai Registrul Auto Român (RAR) Braşov. Descinderile polițiștilor sunt efectuate la persoane bănuite de săvârşirea faptelor cercetate. Anchetatorii au 37 de mandate de aducere la secția de poliție.

Percheziții la angajații RAR Brașov

Nu mai puțin de 36 de percheziţii domiciliare sunt efectuate de poliţişti în judeţul Brașov, într-un dosar de corupţie ce vizează Registrul Auto Român. Surse judiciare spun că acțiunea amplă este făcută în dosarul „Mită la RAR Braşov”, la care procurorii lucrează de mai multă vreme.

Procurorii şi poliţiştii braşoveni percheziționează locuințele angajaţilor de la Registrul Auto Român (RAR) Braşov. Un număr de 37 de persoane vor fi ridicate de mascați şi duse la audieri.

„Astăzi, 26 mai, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Investigaţii Criminale, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează 36 de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal în care sunt cercetate fapte de corupţie. Percheziţiile au loc în judeţul Braşov, la domiciliile persoanelor fizice bănuite de săvârşirea faptelor cercetate. În urma activităţilor procedurale desfăşurate, vor fi identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă, ce urmează a fi administrate ca probatoriu pentru stabilirea stării de fapt”, a transmis IPJ Braşov.

37 de persoane, duse la audieri

La sediile unităţilor de parchet şi poliţie vor fi aduse 37 de persoane, în vederea audierii. Potrivit unor surse judiciare, descinderile vizează mita de la RAR Braşov, unde angajaţi ai instituţiei sunt bănuiți că primeau bani sau alte foloase pentru a trece de verificările de specialitate mașinile care nu corespundeau din punct de vedere tehnic.

În același dosar, 38 de autoturisme cu defecțiuni grave, toate cu numere de Prahova, au fost înmatriculate cu șpagă plătită la angajații RAR, acuză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. De asemenea, percheziții au fost efectuate și în Mizil.

Cât era șpaga la Registrul Auto Român

Anchetatorii nu știu exact cât era „tariful” perceput de angajații RAR, dar se crede că aceștia primeau, de regulă, între 100 și 150 de lei. Banii erau pentru defecțiuni minore, cum ar fi un bec ars. Când era vorba de chestiuni mai grave, precum lipsa frânelor, a filtrelor de particule sau a catalizatorului, mita ajungea până la 800 sau chiar 1.000 de lei!

Persoanele care dădeau sumele de bani sunt, de cele mai multe ori, samsarii care se ocupă de înmatriculări de autovechicule aduse din străinătate și care îi cunoșteau pe angajații de la RAR Brașov.

Citește și: