15 aug. 2022 | 17:24

Patronii români, îngropați în bani: sute de milioane de euro, puse la bătaie. Totul, ca firmele să-și revină, să aibă iar forță financiară

ACTUALITATE
Patronii români, îngropați în bani: sute de milioane de euro, puse la bătaie. Totul, ca firmele să-și revină, să aibă iar forță financiară

O țară fără un mediu de afaceri stabil și prosper nu are nicio șansă de dezvoltare. Autoritățile de la București știu bine acest lucru, la fel și oficialii europeni. Tocmai de aceea, s-a convenit ca sectorul nostru privat să beneficieze de o nouă schemă de sprijin, menită să ajute la redresarea afacerilor autohtone.

Vestea bună este că oficialii din cadrul Comisiei Europene deja au dat undă verde unei noi scheme de ajutor pentru antreprenorii noștri locali. Valoarea acesteia este una amețitoare, de 358 milioane de euro. Scopul ajutorului ar fi, după cum transmit oficialii, „refacerea capacității de reziliență microîntreprinderilor și IMM-urilor”.

Cum poți pune mâna pe banii gheață

Conform Guvernului, pentru proiectele care intră sub incidența ajutorului de minimis valoarea finanțării nerambursabile este de minim 50.000 euro și maxim 200.000 euro, iar pentru proiectele care intră sub incidența ajutorului de stat valoarea finanțării nerambursabile este de minim 50.000 euro și maxim 500.000 euro.

„Primim o nouă veste bună din partea Comisiei Europene. Schema de ajutor de stat pentru una dintre măsurile prin care suntem alături de mediul de afaceri a fost aprobată. Vorbim despre finanțări prin care sprijinim refacerea capacității de reziliență microîntreprinderilor și IMM-urilor, prin realizarea de investiții pentru dezvoltarea capacităților de producție sau prestare de servicii, dar și pentru retehnologizare.

În ultimele trei luni am lansat măsuri de 1,5 miliarde de euro pentru sprijinirea mediul de afaceri, care este fără doar și poate coloana vertebrală a economiei românești, iar până în acest moment toate se implementează conform așteptărilor”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Încă ai timp suficient să te pregătești pentru a intra în posesia ajutorului. De reținut că te poți înrola în aplicația IMM Recover pentru pregătirea documentelor începând cu data de 16 august 2022, dată la care să dă startul perioadei de preînscriere!

„Lansarea apelului de proiecte și depunerea propunerilor de proiecte în aplicația informatică IMM Recover va avea loc pe data de 23 august 2022.

Înregistrarea şi transmiterea cererilor de finanțare (proiectelor) în aplicația electronică IMM Recover, împreună cu toate anexele solicitate prin Ghidul solicitantului se vor face începând cu data de 23 august 2022, ora 10.00, pentru o perioadă de 7 zile calendaristice. Apelul se va încheia pe data de 29 august 2022, ora 23:59:59”, mai transmit autoritățile, pentru potențialii beneficiari.