Panică în Bulgaria, după un tweet de-al lui Elon Musk: „O să vină să ne cumpere pământul”

Panică în Bulgaria, după un tweet de-al lui Elon Musk: „O să vină să ne cumpere pământul”

Face ce face Elon Musk și reușește din nou să atragă atenția asupra sa. De fapt, se poate spune că, în prezent, cam toată planeta este atentă la tot ceea ce zice el – pe Twitter sau nu.

Mai nou, Elon Musk a reușit să îi enerveze chiar și pe bulgari, ori măcar să le atragă atenția, după ce a comentat în cadrul unui tweet publicat de Aesthetica, în care apărea o imagine idilică din Bulgaria.

Ce a scris Elon Musk: „mărul discordiei”

Elon Musk a scris: „Sunt destul de sigur că este din Elden Ring”, referindu-se la titlul unui cunoscut și apreciat joc video.

Nu putem ști dacă Musk a dorit să glumească, ori chiar nu a crezut că imaginea este, într-adevăr, din Bulgaria, însă tweet-ul său, așa cum a sunat, a fost mai mult decât suficient încât să inflameze spiritele în țara vecină.

Primul care a reacționat a fost ministrul bulgar al turismului, Ilin Dimitrov, cel care l-a invitat pe Elon Musk să viziteze Bulgaria pentru a se convinge că imaginea este cât se poate de autentică.

Acesta a fost rapid copiat de alți politicieni care, la rândul lor, i-au adresat invitații lui Musk.

Ba mai mult, opinia publică a „luat-o razna”, de asemenea, mulți blamându-l pe magnat că nu ar ști „geografie”, în timp ce alții au preferat să facă glume pe seama acestui subiect.

De partea cealaltă a baricadei sunt cei pătrunși de convingeri ultranaționaliste, care „se tem” că Elon Musk ar putea veni să le cumpere pământurile, ori chiar să îi deposedeze de acesta.

Un bucătar a mers un pic mai departe, susținând că ar fi primit un e-mail de la SpaceX în care era anunțat că Elon Musk, împreună cu toată echipa lui, urmează să sosească în vizită în Bulgaria.

Amuzant este cum, în timp ce întreaga Bulgarie a luat foc, cel mai probabil că Musk a uitat de îndată de fotografia cu pricina, dar și de Bulgaria sau Elden Ring.

 

tweet-bulgaria-elon-musk