30 nov. 2022 | 09:55

Liber la conspirații pe Twitter: încă o consecință a dezastrului făcut de Elon Musk

ACTUALITATE
Liber la conspirații pe Twitter: încă o consecință a dezastrului făcut de Elon Musk

Efortul Twitter de a lupta împotriva dezinformării despre COVID-19 a luat sfârșit, cel puțin pentru moment.

După cum au observat utilizatorii Twitter, dar și CNN, rețeaua de socializare și-a actualizat politica de transparență pentru a dezvălui că a încetat să mai blameze dezinformarea în ceea ce privește COVID, în data de 23 noiembrie.

Nu este clar dacă compania va reabilita conturile interzise, ca parte a amnistiei lui Elon Musk, dar acest lucru indică cu siguranță faptul că Twitter nu va suspenda alți utilizatori și nu va șterge conținut.

Elon Musk, un fel de „Denis Pericol Public” pentru Twitter

Twitter a început să reprime dezinformarea COVID-19 în ianuarie 2020, când boala a început să se răspândească în întreaga lume. De atunci, rețeaua de socializare a interzis peste 11.200 de conturi și a extras peste 97.600 de exemple de conținut fals.

În acest moment, Twitter și-a desființat efectiv echipa de comunicații, așadar nu se poate cere un punct de vedere. Cu toate acestea, Elon Musk și-a exprimat opoziția față de interdicții.

De altfel, acest lucru nu miră pe nimeni, de vreme ce Tesla a sfidat pandemia, ținând fabricile deschise, în ciuda tuturor recomandărilor.

Elon Musk a marjat, de asemenea, în timpul unui apel cu privire la veniturile din aprilie 2020, cu privire la aceste restricții și a amenințat că va muta sediul Tesla din California în Texas. Totuși, cel puțin la nivel de teorie, se pare că Elon Musk susține vaccinarea, dar nu și restricțiile.

Trebuie, de asemenea, amintit că gigantul tehnologic s-a luptat să reducă spam-ul care ascunde știrile despre protestele chineze, după ce Musk a concediat echipa anti-propaganda a Twitter, spre exemplu.

În mod evident, venirea lui Elon Musk la Twitter înseamnă sfârșitul unei era pentru rețeaua de socializare. Indiferent dacă acesta va alege, pe viitor, să păstreze, sau nu, Twitter, daunele provocate asupra credibilității companiei par ireparabile, în prezent.

Mulți dintre utilizatori deja au început să migreze pe alte platforme care, în acest moment, par un pic mai sigure.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele