Orașul din România uitat de toți vrea aeroport și autostradă. Cum se va bate cu București și Cluj

Orașul din România uitat de toți vrea aeroport și autostradă. Cum se va bate cu București și Cluj

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2022 include mai multe investiții extrem de importante în transport.

După aeroportul de la Brașov-Ghimbav, s-ar putea să vedem un alt aeroport construit în România. Această investiție va ajuta atât orașul și județul Galați cât și regiunea pentru o dezvoltare mai rapidă.

„O veste bună pe care am primit-o de la Ministerul Transporturilor se referă la faptul că proiectul aeroportului de la Galați va fi inclus în Master Planul General de Transport al României. Astfel, putem demara procedurile de elaborare a documentației necesare pentru obținerea finanțării, fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul Uniunii Europene, în funcție de programele existente, sau printr-un parteneriat public-privat”, a mai spus Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Investițiile nu se rezumă doar la aeroport

Pentru dezvoltarea infrastructurii din județul Galați sunt prevăzute proiecte de lucrări la Centura Mare a Galațiului sau realizarea unei conexiuni rutiere între drumul expres Galați – Brăila

„Este cel mai mare buget de investiţii pentru Galaţi din ultimele decenii. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, care a vizitat judeţul nostru la începutul acestei luni, am reuşit să obţinem fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Galaţiului şi conectarea la marile axe de transport. Astfel, bugetul pe 2022 prevede fonduri pentru demararea proiectului tehnic şi a lucrărilor la Centura Mare a Galaţiului, proiect care era blocat. În plus, bugetul pe 2022 prevede şi realizarea unei conexiuni rutiere între drumul expres Galaţi – Brăila şi Centura Mare a Galaţiului”, a declarat Fotea.

S-ar putea să existe și noduri rutiere care să lege județul atât de autostrada Moldovei cât și de autostrada Soarelui.

„Mai mult, vom obţine banii necesari pentru a începe implementarea unui proiect extrem de important pentru Galaţi, şi anume modernizarea DN25, pe ruta Galaţi – Şendreni – Braniştea – Independenţa – Piscu – Tudor Vladimirescu – Lieşti – Iveşti, ceea ce va presupune şi realizarea unor variante ocolitoare în anumite localităţi. În 2022, Ministerul Transporturilor va aloca fonduri şi pentru drumul expres Galaţi – Brăila, pentru finalizarea Centurii Tecuciului şi pentru realizarea unui drum expres între podul suspendat peste Dunăre şi Focşani, care, odată finalizat, va asigura conectarea Galaţiului cu autostrada Moldovei. Mai mult, sunt prevăzute investiţii şi la Drajna, unde se va realiza un pasaj rutier, ceea ce va fluidiza foarte mult traficul către şi dinspre Autostrada Soarelui. Sunt investiţii extrem de importante pentru judeţul nostru, pe care îmi doresc să le vedem realizate în următorii ani”, a mai adăugat președintele CJ Galați.

Citește și: