„Operațiunea din Ucraina ar putea fi finalizată în zilele următoare“, afirmă Dimitri Peskov

„Operațiunea din Ucraina ar putea fi finalizată în zilele următoare“, afirmă Dimitri Peskov

„Operațiunea militară specială“ lansată de Rusia în Ucraina ar putea fi finalizată în viitorul apropiat, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov. „Sperăm ca în zilele următoare, în viitorul previzibil, această operațiune fie să-și atingă obiectivele“, a spus el. Pe de altă parte, fostul comandant al trupelor SUA în Europa a avertizat că, dacă NATO și Statele Unite nu „rup spatele“ Rusiei în următoarele trei săptămâni, războiul ar putea dura chiar și doi ani. Mai multe detalii, în continuare.

Războiul din Ucraina s-ar putea încheia în următoarele zile

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi, într-un interviu acordat canalului de televiziune britanic Sky News, că războiul din Ucraina s-ar putea termina în următoarele zile. Totodată, acesta a recunoscut că Moscova a suferit „pierderi semnificative“, iar numărul mare de soldați uciși reprezintă „o tragedie uriașă pentru noi“.

„Sperăm ca în zilele următoare, în viitorul previzibil, această operațiune fie să-și atingă obiectivele, fie să o ducem la bun sfârșit prin negocieri între delegațiile ruse și ucrainene“, a afirmat Peskov.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse este de părere că „operațiunea militară specială“ în Ucraina poate fi finalizată prin negocieri, dar asta va depinde, în mod evident, de poziția delegației ucrainene, precum și de „cât de pregătiți sunt să accepte condițiile Rusiei“.

„Suntem interesați de o investigație cu adevărat obiectivă a posibilelor crime. Vrem să înțelegem care ar putea fi formatele unei astfel de investigații“, a spus el.

Joi seară, Moscova a recunoscut că are „pierderi semnificative“ în cadrul armatei sale dislocate în Ucraina, după declarații repetate în care a încercat să minimizeze estimările privind numărul de victime pe care le-au suferit forțele sale.

„Am suferit pierderi semnificative“ de trupe, a spus Peskov într-un interviu pentru Sky News din Marea Britanie. „Este o tragedie uriașă pentru noi“, a adăugat el.

Citește și: Planul de pace propus de Ucraina, catalogat drept inacceptabil de către Rusia: „Arată adevăratele intenții ale Kievului“

NATO și SUA trebuie să „rupă spatele“ Rusiei

Contrar punctului de vedere emis de Kremlin, fostul comandant al trupelor SUA în Europa, generalul (r) Ben Hodges, spune că, dacă NATO și Statele Unite nu „rup spatele“ Rusiei în următoarele trei săptămâni, războiul ar putea dura chiar și doi ani de zile.

Generalul american a arătat că SUA și aliații trebuie să trimită armament greu și rachete militarilor ucraineni, cu ajutorul cărora aceștia să îi poată alunga pe ruși din țară.

„Rușii sunt brutali, răi, dar nu sunt proști și cred că vor învăța din asta, în cele din urmă se vor pune pe picioare din nou, dacă le dăm voie. De aceea, NATO trebuie să-i distrugă acum. Trebuie să le rupem spatele!“, a explicat Hodges, într-un interviu pentru digi24.ro.

„Nu zic că trupele NATO trebuie să intre în Ucraina, dar trebuie să accelerăm livrarea pentru tot ce are nevoie Ucraina pentru distruge aceste formațiuni militare, care încearcă să se retragă, să se regrupeze și să obțină trupe noi, muniție nouă, pentru ca apoi să revină în luptă pentru următorul stadiu, din Donbas. 

Acum e momentul! Sunt atât de vulnerabili. De aceea trebuie să le distrugem! Dacă vom face asta, nu va mai fi altă ofensivă“, a continuat el. 

Citește și: