OnePlus a lansat modelul 10 Pro: ce specificații are și când îl poți cumpăra

OnePlus a lansat modelul 10 Pro: ce specificații are și când îl poți cumpăra

OnePlus 10 Pro a fost lansat oficial în țara de origine.

Noul flagship este o îmbunătățire semnificativă față de predecesorul său, aducând cel mai recent chipset Qualcomm, încărcare mai rapidă și un ecran LTPO de a doua generație cu o rată de reîmprospătare adaptivă și mai flexibilă.

10 Pro vine cu un ecran LTPO 2.0 AMOLED de 6,7″ cu rezoluție 1440p. Panoul acceptă o rată de reîmprospătare adaptivă oriunde de la 1 Hz la 120 Hz, iar panoul LTPO de a doua generație îi permite să scadă frecvența cadrelor în și mai multe cazuri, sporind viața bateriei.

Chipsetul telefonului este Snapdragon 8 Gen 1, ceea ce nu este o surpriză. Acesta va fi cuplat cu 8 GB sau 12 GB RAM LPDDR5 și 128 GB sau 256 GB stocare UFS 3.1.

Camera OnePlus 10 Pro a fost din nou dezvoltată împreună cu Hasselblad. Senzorul principal este Sony IMX789 de 48 MP cu pixeli de 1,12 μm, dimensiune 1/1,43″ și obiectiv f/1,8 în fața acestuia. Samsung JN1 de 50 MP se află în spatele obiectivului de 150 de grade al camerei ultrawide.

A treia cameră este o unitate telefoto de 8 MP cu zoom optic de 3,3x. Camera selfie are în spate un senzor Sony IMX615 de 32 MP și un obiectiv f/2.4.

Cel mai puternic OnePlus

Parteneriatul Hasselblad aduce Natural Color Optimization 2.0, care promite că toate culorile vor fi și mai aproape de viața reală. Există și modul de fotografiere Pro Mode 2.0 RAW

OnePlus 10 Pro vine cu ColorOS 12.1, bazat pe Android 12 în China, dar mă aștept ca versiunea sa globală să ruleze în continuare OxygenOS.

Pentru a preveni problemele de supraîncălzire, OnePlus a îmbunătățit sistemul de răcire, despre care acum se spune că are „55% dimensiunea unei foi de hârtie A4”.

Răcirea va fi, de asemenea, utilă pentru încărcare, deoarece bateria de 5.000 mAh vine cu încărcare rapidă cu fir de 80 W, cea mai rapidă până acum pentru marcă și o creștere cu aproape 25% față de standardul predecesorului. Chiar dacă nu este nouă, încărcarea wireless rămâne impresionant de rapidă la 50 W.

OnePlus 10 Pro se lansează pentru prima dată în China cu două opțiuni de culoare, negru și verde. Panourile au finisaj gresie ca unele telefoane clasice OnePlus.

OnePlus nu a dezvăluit specificul unei potențiale lansări globale, în timp ce paginile de destinație locale spun că „vânzarea deschisă începe în primăvară” și „rămâi la curent”.

Citește și: