Omul lui Putin: „Cine a spus că în 2 ani Ucraina va mai exista pe hartă?”

Omul lui Putin: „Cine a spus că în 2 ani Ucraina va mai exista pe hartă?

Dmitri Medvedev, omul lui Vladimir Putin și fostul președinte al Rusiei și vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării, a intrat miercuri pe Telegram pentru a sugera că Ucraina ar putea „să nu mai existe pe harta lumii” peste doi ani.

Medvedev, noi amenințări la adresa Ucrainei

Postarea pare să fie cea mai recentă dintr-o serie de comentarii genocidare împotriva Ucrainei, venind la doar câteva zile după ce Medvedev i-a numit pe ucraineni „ticăloși și gunoaie”.

Menționând că a citit rapoarte potrivit cărora Ucraina ar fi încercat să obțină un plan de împrumut de la aliații occidentali pentru importurile de gaze, Medvedev a contestat faptul că Kievul ar fi promis că va plăti Occidentul peste doi ani.

„Întrebare. Cine a spus că peste doi ani Ucraina va exista măcar pe harta lumii?”, a scris el. Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a ripostat după comentariile lui Medvedev, numindu-l pe fostul președinte chipul „imperialismului” rusesc și un „om mic cu nesiguranțe uriașe”. Ucraina „a fost, este și va fi. Întrebarea este unde ar fi Dmitri Medvedev peste doi ani”, a scris Podolyak.

Dmitri Medvedev a recunoscut astfel că obiectivul Rusiei este anihilarea Ucrainei și cauza războiului nu este poporul din Donbas, nu este amenințarea NATO și cu siguranță nu sunt „biolaboratoarele” imaginare și „dezvoltările nucleare”.

Războiul, o „operațiune militară”

Rusia a purtat un război hibrid împotriva Ucrainei timp de opt ani, ocupând peninsula Crimeea și o parte din estul Ucrainei în 2014, înainte de a lansa o invazie deschisă la scară largă a Ucrainei la 24 februarie 2022.

Vladimir Putin și propagandiștii săi numesc războiul o „operațiune militară specială”.

Kremlinul a mințit atunci când a spus că nu plănuiește un război și că nu urmărește o schimbare de regim în Ucraina. Kremlinul a pretins că obiectivul său este protecția sau așa-numita „eliberare” a Donbasului de la autoritățile legitime, când, de fapt, vrea să preia complet controlul asupra Ucrainei.

Obiectivul imediat al armatei ruse pare să fie obținerea controlului asupra regiunilor estice și sudice ale Ucrainei, astfel încât Crimeea ocupată să poată primi apă de pe continent și să aibă o rută terestră către Federația Rusă.

Citește și: