Oamenii au coborât pentru prima dată în „Fântâna Iadului”. Ce au găsit acolo, localnicii se tem de gaura uriașă

Oamenii au coborât pentru prima dată în „Fântâna Iadului

Situată în valea cu același nume, Barhout Well are 30 de metri lățime și aproximativ 100 până la 250 de metri adâncime. Oamenii au coborât în ceea ce este numită „fântâna iadului” pentru prima dată. Află ce au descoperit aceștia în misteriosul loc.

Pe baza legendelor și poveștilor înfiorătoare, localnicii spun că această adâncime este doar o estimare, deoarece nimeni nu a mers la fund pentru a determina exact cât de adâncă este. Nici măcar oamenii de știință și cercetătorii din Yemen nu au reușit să ajungă la fundul fântânii, deoarece nivelul scăzut de oxigen și un miros ciudat din fântână i-a împins înapoi.

„Fântâna este foarte adâncă. Nu am mers niciodată la fundul fântânii pentru că există foarte puțin oxigen și nu există sistem de ventilație. Am cercetat zona și am coborât în fântână, am mers mai mult de 50-60 de metri și ne-am oprit. Am observat lucruri ciudate înăuntru. Am mirosit și noi ceva ciudat. A fost misterios.”, a declarat Salah Babhair, directorul Autorității pentru Studiul Geologic și Resurse Minerale Mahra.

Unele povești spun că Fântâna Iadului a fost creată ca închisoare pentru diavol. Alți oameni răspândesc zvonuri că este o poartă blestemată, iar într-o zi diavolul se va strecura afară și va pune capăt vieții în lume. Mulți spun că o creatură supranaturală a săpat aici o groapă pentru unul dintre regii himyarite care a condus zona în vremuri străvechi.

Fântâna Iadului are un miros insuportabil

Dar toate acestea sunt doar povești neconfirmate. La prima vedere, Fântâna Barhout seamănă cu alte doline, doar că în interior are un miros ciudat. Cei suficient de curajoși să se apropie sau să coboare în Barhout Well au spus că mirosea aproape insuportabil. Acest lucru duce doar la povești supranaturale legate de acest loc.

Ammar Hashem Mohammed Osman, un yemenit, a spus că atunci când își făcea serviciul militar într-o tabără de lângă Fântâna Iadului, a mirosit fântâna și a fost cel mai oribil miros pe care l-a simțit vreodată.

„S-a săpat o fântână obișnuită pentru alimentarea zonei militare cu apă, dar când pompa a început să scoată apa, din fântână a ieșit un lichid negru precum gudronul… Nici măcar nu am mai simțit un alt miros din cauza acestui miros puternic urât. De fapt, am simțit greață din cauza acelui miros neplăcut. Nu am putut dormi pentru că mirosul a persistat pe haine și pe corp, în ciuda faptului că am făcut baie.”, a spus Osman.

Unii oameni speculează că fundul fântânii este un super vulcan și va erupe într-o zi. Se spune că fântâna este „veche de milioane de ani”, dar încă nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță. Pe fundalul războaielor civile brutale din Yemen, localnicii sunt încă foarte speriați și nici măcar nu îndrăznesc să vorbească despre acest loc, darămite să-l exploreze. Poate Fântâna Iadului își va păstra aura mistică pentru o vreme.