O să poți să te săruți în realitatea virtuală: dispozitivul realizat ca să simți în VR

O să poți să te săruți în realitatea virtuală: dispozitivul realizat ca să simți în VR

Cercetătorii de la Institutul de interacțiune om-calculator al Universității Carnegie Mellon, alias Future Interfaces Group sau FIG, au descoperit cum să-i facă pe utilizatori să simtă senzații pe buze, dinți și limbă în realitatea virtuală.

Ei au lansat înregistrări video ale cercetării lor, precum și un raport text. Astfel, FIG a modificat o cască de realitate virtuală achiziționată pentru a scoate energie acustică. Tehnologia se fixează pe hardware-ul VR existent, astfel încât nu trebuie să cumperi alte căști pentru a le folosi. Impulsurile sunt îndreptate în și în jurul gurii, iar imaginile arată un utilizator care testează periuța de dinți, fumează o țigară, bea o cafea fierbinte și alte situații simulate create de cercetători, pentru a funcționa împreună cu noua tehnologie.

Te vei putea săruta în realitatea virtuală

Desigur, povestea despre noua dezvoltare ajunge în centrul a ceea ce ne gândim cu toții: sărut. Raportul oferă mai mult context cercetării și a arătat că dezvoltatorii ar putea folosi această tehnologie pentru a simula experiența de a săruta o persoană în VR.

FIG a publicat mai multe comentarii ale utilizatorilor de la oameni care au testat echipamentul. Dacă echipa a reușit să facă aceste simțuri super realiste, s-ar putea să fim mai aproape ca niciodată de a avea experiențe aproape reale în VR.

Tehnologia VR este pe cale să se schimbe: ce vei putea face în viitorul apropiat, cum ne ajută

Este oarecum uluitor cât de departe a ajuns tehnologia VR în ultimii ani. Dispozitivele de uz casnic nu sunt deloc neobișnuite și costă aproximativ la fel de mult ca o consolă standard. Cu instalații precum Oculus Quest 2, nici măcar nu ai nevoie de un computer sau cabluri pentru a obține acea imersiune VR.

Dar realitatea virtuală se referă la marele vis. Nu se numește Virtual Close to Reality. VR înseamnă ca experiențele să pară reale în moduri pe care alte medii nu le pot face încă. Produse noi sunt lansate tot timpul, cum ar fi benzile de alergare VR și kiturile de corp haptic pentru a încerca să îmbunătățească experiența, dar există atât de multe nuanțe pe care încă nu le putem traduce în lumi digitale.

Citește și: