13 sept. 2022 | 14:36

O nouă moarte suspectă. Omul-cheie al lui Putin în Arctica a fost găsit mort după ce a căzut peste bord

ULTIMA ORĂ
O nouă moarte suspectă. Omul-cheie al lui Putin în Arctica a fost găsit mort după ce a căzut peste bord

O nouă moarte suspectă se adaugă unui șir lung de decese misterioase ale unor oameni de afaceri de mare putere, înainte de invazia din 24 februarie a Rusiei în Ucraina. Un director executiv rus din domeniul energiei a murit în acest weekend.

Cine a fost Ivan Pechorin. Legătura lui cu Putin

Ivan Pechorin avea 39 de ani și era director general al Corporației pentru dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii. Acesta ar fi căzut de pe o barcă în plină viteză și a murit sâmbătă în apropiere de insula Russky din Marea Japoniei, în Primorsky Krai, Rusia, în apropiere de Vladivostock, la aproximativ 8.800 de kilometri est de Moscova.

Pechorin a lucrat sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, potrivit publicației ruse Komsomolskaia Pravda, modernizând aviația în estul Rusiei și dezvoltând în același timp resursele din Arctica, în contextul unor sancțiuni dure.

Ultima apariție publică a lui Pechorin ar fi avut loc la Forumul Economic Estic, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. Pechorin a luat cuvântul în cadrul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propria rută: Logistica unei lumi schimbate”.

Șir de decese suspecte

Decesul său urmează celui al fostului director general al corporației, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, care ar fi murit subit în urma unui atac cerebral în luna februarie.

La 1 septembrie, Ravil Maganov, 67 de ani, un magnat al petrolului și fost director al celei de-a doua companii petroliere din Rusia, Lukoil, ar fi căzut în gol de la fereastra de la etajul șase al unui spital din Moscova. Rapoarte neconfirmate susțin că Maganov ar fi fost „bătut” și „aruncat pe fereastră”.

Magnatul petrolier își exprimase anterior opoziția față de invazia Ucrainei. Lukoil, între timp, a declarat că moartea sa a survenit „în urma unei boli grave”.