O nouă fabrică apare în România, proprietarul este o surpriză pentru țara noastră. Are planuri foarte mari

O nouă fabrică apare în România, proprietarul este o surpriză pentru țara noastră. Are planuri foarte mari

Prima lună din an vine cu vești bune pentru mediul privat autohton. Un mare investitor tocmai a anunțat că își extinde afacerea în țara noastră, punând în joc o sumă impresionantă de bani.

Este vorba despre producătorul de hârtie Pehart Grup, care deţine brandul Pufina, ce se poate mândri cu o prezență în 18 țări. Compania este recunoscută și în mediul de business românesc, având o tradiție impresionantă, de aproape 185 de ani.

Conform anunțului reprezentanților companiei, se pare că aceasta inaugurează o nouă linie de producţie în România, investind nu mai puțin de 10 milioane de euro.

”Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est, companie românească cu o tradiţie de aproape 185 de ani, inaugurează o nouă linie de producţie la Sebeş. Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră, inovative, cu un înalt nivel de performanţă în ceea ce priveşte protejarea mediului, dar şi a angajaţilor şi clienţilor finali. Noua linie de producţie din fabrica Pehart de la Sebeş a beneficiat de o investiţie de peste 10 milioane de euro, iar tehnologiile folosite aici duc producerea hârtiei la un alt nivel – produsele finite, hârtia igienică şi prosoapele din hârtie au calităţi mult îmbunătăţite, de nivel premium”, anunţă compania.

Compania se dezvoltă fulgerător pe piața noastră

Reprezentanții companiei susțin că direcția către care tinde aceasta este una tehnologizată, bazată pe investiții masive pentru protejarea mediului înconjurător.

„Deschiderea unei noi linii de producţie a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmăreşte mărirea capacităţii de producţie pentru piaţa internă prin consolidarea poziţiei brandurilor proprii în marile lanţuri de magazine şi creşterea constantă a calităţii produselor, iar pentru piaţa externă, prin extinderea pe noi pieţe. De asemenea, linia de producţie echipată cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătăţirea produselor Pufina la nivel premium.

Nu în ultimul rând, ne-am dorit să creştem şi performanţele non-financiare ale companiei. Mai concret, vrem să impunem un trend de dezvoltare etic, manifestat pe de-o parte prin grijă faţă de mediu, iar pe de altă parte să investim în dezvoltarea unor comunităţi locale puternice, prin crearea unor noi locuri de muncă. Linia de producţie de la Sebeş foloseşte şi tehnologii verzi, de ultimă oră, care menţin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producţie scad. Toate acestea se realizează cu respect faţă de natură, unul dintre pilonii importanţi ai valorilor Pehart”, spune Gabriel Stanciu, general manager Pehart Grup.

Citește și: