O chinezărie, un nou rival pentru Tesla: „războiul clonelor” devine tot mai agresiv

O chinezărie, un nou rival pentru Tesla: „războiul clonelor” devine tot mai agresiv

Producătorul chinez de automobile Changan Automobile a lansat un nou vehicul electric care seamănă foarte mult cu Tesla Model 3.

Tesla a avut unele probleme cu companiile chineze care au fost „inspirate” de design-urile sale în trecut. Aceste vehicule sunt adesea denumite „clone Tesla”.

Un exemplu concret este Xpeng din China care a copiat interfața de utilizator a vehiculului Tesla și chiar site-ul său web la un moment dat. Tesla dă chiar în judecată un fost angajat despre care compania crede că a furat informații despre Autopilot pentru Xpeng.

Acum, Tesla se confruntă cu un nou concurent major din China despre care unii cred că s-a inspirat de la Tesla.

Changan Automobile, un producător auto de stat, a lansat recent Shenlan SL03, un sedan electric mic.

Capătul din față al vehiculului unde capota se întâlnește cu fascia arată foarte asemănător cu Tesla Model 3.

Dimensiunile vehiculului sunt, de asemenea, extrem de asemănătoare cu modelul 3. Este doar cu aproximativ 4 inch mai lung, dar are practic același ampatament, lățime și înălțime.

De asemenea, interiorul este foarte minimalist și are un afișaj central mare orizontal, ca în Model 3.

Mai mult, afișajul pare să aibă o interfață de utilizator care seamănă cea a lui Tesla.

Specificații tehnice

Caracteristicile software, în special interfața cu utilizatorul, este cea mai des copiată caracteristică folosită de clonele Tesla.

În ceea ce privește specificațiile, versiunea de bază vine cu o autonomie de 515 km pe baza standardului chinez. Un acumulator mai mare este disponibil și cu o autonomie mai mare de 705 km.

Aceste opțiuni sunt comparabile cu ceea ce obișnuia Tesla să ofere înainte de a înceta să acepte comenzi pentru Modelul 3 cu rază mai lungă în China – probabil din cauza unui număr extins de comenzi.

Unde Shenlan SL03 strălucește este prin prețul său. Mașina electrică începe de la doar 183.900 ¥, ceea ce este echivalentul a aproximativ 26.000 USD.

În comparație, Tesla Model 3 începe de la 279.900 ¥ în China, sau aproximativ 40.000 USD.

Gigantul electronic Huawei și CATL, un producător de celule de baterie și un furnizor major al Tesla, au participat la dezvoltarea lui Shenlan SL03 cu Changan Automobile, companie deținută de stat.

Firma a preluat peste 15.000 de rezervări pentru noua mașină electrică la doar câteva ore după lansarea acesteia. Mai mult, aceasta planifică să livreze primele unități până la sfârșitul anului și să crească producția la 15.000 de unități pe lună.

Etichete: