Noul model Rolls-Royce: de ce a fost numit Spectre

Noul model Rolls-Royce: de ce a fost numit Spectre

De ce a ales Rolls-Royce să-și numească noua mașină Spectre?

Ei bine, Rolls-Royce-urile au avut întotdeauna nume eterice pentru a-și completa interioarele aproape tăcute. Aparent, fantomele sunt toate complet tăcute și nu chiar atât de zgomotoase cum apar în filme. Cu toate acestea, numele Spectre nu este tocmai nou pentru brandul Rolls, dar este prima dată când va fi folosit în producție.

Singurele modele care nu se potrivesc cu tradiția de numire fantomatică sunt Dawn și Cullinan. Dawn se referă la noi posibilități, iar Cullinan a fost numit după un diamant frumos furat de britanici din Africa de Sud.

Numele Spectre are o semnificație mai interesantă. Introducerea unui nume complet nou este o mare afacere, mai ales pentru un brand la fel de iubit precum Rolls.

„Apariția primei noastre mașini electrice cu baterii marchează începutul unei noi ere îndrăznețe pentru Rolls-Royce”, a declarat Torsten Muller-Otvos, directorul executiv al Rolls-Royce Motor Cars.

„Este, de asemenea, punctul culminant al unui proces lung și minuțios în care fiecare element din crearea acestei mașini emblematice a fost luat în considerare în cele mai mici detalii în numeroase iterații. Dar un aspect al acestei mașini emblematice a fost întotdeauna sigur: de la bun început, am decis că va purta numele Spectre – prima producție de serie Rolls-Royce care a făcut acest lucru”.

spectre 1920

Istoria brandului

Otvos spune cum decizia a venit din istoria mărcii.

„Mașinile „Spectre” au fost întotdeauna asociate cu inovații tehnice revoluționare, căutarea necruțătoare a perfecțiunii și un sentiment de mister și de altă lume. Mașina pe care o prezentăm acum lumii întruchipează toate aceste calități, în timp ce își face numele Spectre complet propriu.”

Pe scurt, aceasta este prima dată când numele Spectre va fi folosit pe o mașină de serie, deși numele a făcut parte din brand încă de la început.

În august 1910, marca a construit șasiul 1601, pe care Johnson l-a folosit ca mașină demonstrativă. Claude Johnson, directorul general comercial de atunci, l-a numit „The Silver Spectre” – prima utilizare înregistrată a numelui Spectre în arhiva companiei. Numele Spectre a revenit într-o serie de mașini Phantom III.

Numele Spectre a fost folosit pentru modelele de pre-producție. Acestea au fost supuse testelor de până la 15.000 de mile, acoperind adesea 800 de mile zilnic în Franța.

„Există o simetrie plăcută între Spectrele din trecut și încarnarea de astăzi. În istoria noastră, Spectre este un nume sinonim cu inovația și dezvoltarea tehnică și cu mașinile Rolls-Royce care continuă să schimbe lumea. Deși separate de aproape un secol, atât Spectrele din anii 1930, cât și ale noastre de astăzi sunt bazele dovedirii pentru tehnologia de propulsie care va modela produsele și experiențele clienților noștri pentru deceniile viitoare”, a spus Muller-Otvos.

Spectre este de așteptat să-și facă debutul oficial în curând.

Etichete: