10 apr. 2022 | 16:25

Nouă turiști, între care un copil, blocați în telescaunul din Vatra Dornei. Au rămas suspendați la mare înălțime VIDEO

ULTIMA ORĂ
Nouă turiști, între care un copil, blocați în telescaunul din Vatra Dornei. Au rămas suspendați la mare înălțime VIDEO

Nouă persoane, printre care un copil, au rămas blocate, duminică după-amiază, în telescaunul din stațiunea suceveană Vatra Dornei. Echipele de intervenţie au început procedura de coborâre a turiștilor. Motivul pentru care au rămas suspendați la mare înălțime ar fi o defecţiune tehnică, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Panică pentru nouă turiști aflați în stațiunea Vatra Dornei. Au rămas blocați în telescaun

Momente de groază pentru mai mulți turiști aflați în nordul României, în stațiunea montană Vatra Dornei. Oamenii au rămas blocați în telescaunul care îi plimba prin zonă din cauza unei defecțiuni tehnice. Nouă persoane, dintre care un minor, nu au mai putut coborî din telescaun. La fața locului au intervenit pompierii militari și salvamontiștii cu accesorii specifice pentru recuperarea acestora. Alertate și mobilizate au fost și echipajele Jandarmeriei Montane Vatra Dornei.

„Pompieri militari şi salvamontişti cu accesorii specifice au început procedura de coborâre a acestora. Sunt mobilizate şi efective ale Jandarmeriei Montane Vatra Dornei”, a anunțat ISU Suceava.

„Nu este nimeni în pericol. Se intervine şi sperăm ca, în scurt timp, toate persoanele să fie coborâte. Vremea este bună, nu sunt probleme. Cel mai probabil a fost o defecţiune tehnică”, a explicat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Pompierii militari și salvamontiștii se află la fața locului

Mai mulți angajați ai ISU Suceava, Salvamont și Jandarmi Montani au ajutat, duminică după-amiaza, la salvarea grupului de turiști blocați în telescaun. Potrivit sergentului major Radu Gabriel, din cadrul ISU Suceava, la fața locului au fost găsite nouă persoane, printre care un copil, relatează News Bucovina, unde puteți vedea mai multe imagini din timpul intervenției.

Citește și Una dintre cele mai iubite destinații de vacanță pentru români, lovitură dură: se interzice total acest obicei

Incident în Poiana Brașov

La jumătatea lunii ianuarie, un minor a căzut din telescaun în stațiunea Poiana Brașov. Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov a fost anunțat, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că minorul s-ar fi precipitat de la înălțime, în timp ce se afla într-un telescaun din Poiana Brașov. Din fericire, acesta nu a fost grav rănit, reușind să se ridice și să plece înainte de sosirea salvatorilor. Copilașul a suferit un traumatism minor la un picior.

Atunci când se află la munte, pe pârtia de ski și nu numai, turiștii trebuie să asculte foarte bune de sfaturile salvamontiştilor, pentru evitarea accidentelor. Potrivit experților, „este important de ştiut faptul că schiorul din vale are întotdeauna prioritate. Depăşirea acestuia se poate face pe oricare parte, atâta timp cât se păstrează o distanţă suficient de mare faţă de el, astfel încât să nu existe niciun pericol, indiferent de ce manevră va face. Deşi au prioritate, schiorilor din vale le este recomandat ca, periodic, să se uite în sus, pentru a observa care este traficul din amonte şi care sunt potenţialele pericole”.