Unde poți merge la ski, pe bani puțini: topul stațiunilor ieftine din Europa

Unde poți merge la ski, pe bani puțini: topul stațiunilor ieftine din Europa

Românii au început să prindă gustul sporturilor de iarnă, după cum arată sondajele efectuate recent, însă nu toți au bani pentru a plăti mii de euro pe un astfel de sejur. Din fericire, există și soluții pentru toate buzunarele.

Când auzi despre un prieten că pleacă la ski îți imaginezi că va cheltui sume colosale pentru un astfel de concediu. În realitate, există stațiuni de lux, unde numai prețul cazării depășește cu mult posibilitățile oamenilor obișnuiți, dar sunt și locuri în Europa unde te poți bucura de o experiență la fel de plăcută, pe bani mult mai puțini.

Idei de vacanță pentru românii pasionați de ski

Dacă nu te tentează ofertele disponibile în stațiunile montane de la noi, trebuie să știi că vecinii bulgari te așteaptă cu brațele deschise și cu prețuri promoționale.

De altfel, Bulgaria este cea mai ieftină destinație de schi, urmată de România, cu un cost mediu de 53 de euro pe zi pentru cazare, arată studiu realizat de LuxuryHotel.com.

În cazul în care nici Bulgaria nu e suficient de ofertantă, mai găsești prețuri bune și în Serbia. Aici, pe lângă ospitalitatea pentru care sârbii sunt recunoscuți la nivel mondial, vei avea parte de un sejur de ski ce ar satsface chiar și așteptările înalte ale celor mai pretențioși skiori. Kopaonik, Tornik și Stara Planina sunt unele dintre cele mai frumoase și renumite stațiuni de aici. Referindu-ne la prețuri, trebuie să știi că o zi de cazare costă în medie 54 de euro.

Dacă ești dispus să aloci un buget mai generos pentru vacanța la ski, atunci trebuie să te orientezi către țări precum Germania, Franța, Finlanda, Italia, Austria și Elveția. Prețurile din stațiunile de aici sunt cele mai piperate din Europa, dar și experiența este una nouă și inedită.

În cele din urmă, oriunde ai alege să-ți petreci vacanța de iarnă, nu uita să te echipezi corespunzător și să respecți traseele montane recomandate de salvamontiști și să nu te aventurezi în locuri interzise și periculoase.

Citește și: