Noua funcție de la Google Maps te ajută să “călătorești” unde vrei: cum funcționează Immersive View

Noua funcție de la Google Maps te ajută să “călătorești” unde vrei: cum funcționează Immersive View

Poți să te deplasezi în jurul destinațiilor turistice populare direct de pe telefon. Google Maps primește o funcție denumită Immersive View care va oferi utilizatorilor imagini redate digital asupra principalelor peisaje urbane din SUA.

Conform CEO-ului Alphabet, Sundar Pichai, noua caracteristică folosește viziunea computerizată și inteligența artificială pentru a combina funcția Street View existentă a Maps cu fotografia aeriană, pentru a crea modele de înaltă rezoluție ale diferitelor clădiri și caracteristici urbane ale unei anumite locații.

Google Maps introduce Immersive View

„Cu noua noastră vedere captivantă, veți putea experimenta cum este un cartier, un punct de reper, un restaurant sau un loc popular – și veți simți că sunteți chiar acolo înainte de a pune piciorul în realitate”, a scris Miriam Daniel, VP Google Maps, într-o postare pe blog.

În plus, alte instrumente și caracteristici ale Hărților pot fi aplicate și la vizualizare, permițându-le utilizatorilor să vadă cum arată zona în diferite momente ale zilei și în condiții meteorologice diferite.

Immersive View va fi disponibil mai întâi pentru Los Angeles, Londra, New York, San Francisco și Tokyo la sfârșitul acestui an, urmând să fie accesibilă în mai multe orașe. Compania observă, de asemenea, că funcția de eco-routing lansată recent, care le permite șoferilor din SUA și Canada să aleagă cea mai eficientă rută de combustibil pentru călătoria lor, a fost deja folosită pentru a călători 86 de miliarde de mile și a împiedicat eliberarea a aproximativ jumătate de milion de tone metrice de emisii de carbon.

Google nu este singura companie care își face sistemele de navigație mai lizibile și mai ușor de utilizat. La WWDC 2021 în iunie anul trecut, Apple a lansat o versiune cu fidelitate mai mare a aplicației Maps, oferind detalii suplimentare, cum ar fi culori mai strălucitoare ale drumurilor, etichete de locație mai clare și sute de pictograme personalizate pentru repere locale.

Citește și: