Google Maps primește noi funcții: rute eco-friendly, dar și pentru ciclism

Google Maps primește noi funcții: rute eco-friendly, dar și pentru ciclism

Google Maps include direcții de ciclism de ani de zile, dar nu un mod de navigare dedicat pentru cei cărora le place să călătorească din loc în loc, dând din pedale.

Acest lucru se schimbă în lunile următoare, odată cu introducerea unei funcții numite “lite navigation” (navigare simplă).

Google Maps promovează sustenabilitatea

Luând funcționalitatea pas cu pas pentru care este cunoscut Google Maps, instrumentul îți va permite să vezi detalii importante despre călătoria ta curentă, fără a fi nevoie să menții ecranul telefonului pornit.

De asemenea, nu trebuie să accesezi interfața completă pas cu pas pentru a utiliza funcția. Dintr-o privire, îți va permite, de asemenea, să vezi ETA-ul tău actual și orice schimbări de altitudine.

Google a anunțat introducerea funcției în Google Maps ca parte a unui efort mai larg legat de durabilitate. Așa cum ți-ai putea imagina, nu este singurul anunț pe care l-a avut compania cu privire la ciclism. De asemenea, gigantul tech a spus că informațiile legate de schimbul de biciclete și scutere sunt disponibile în trei sute de orașe la nivel global.

Pentru cei care încă depind de mașina lor, funcția rutei mașinii ecologice, pe care Google a anunțat-o la sfârșitul lunii martie, este acum disponibilă în SUA. Odată cu lansarea aceasta, Maps va afișa ruta cea mai eficientă din punctul de vedere al consumului de combustibil pe care o poți face către o destinație, pe lângă cea mai rapidă, așa cum a făcut întotdeauna.

Instrumentul va afișa, de asemenea, economiile relative de combustibil în cazul în care decizi să urmezi calea mai eficientă. Google estimează că această funcție poate ajuta la prevenirea intrării în atmosferă a unui milion de tone de emisii de carbon. Este vorba despre echivalentul scoaterii a două sute de mii de mașini de pe șosea. Compania se așteaptă să lanseze rute ecologice către țările europene cândva în 2022.

Citește și: