Google Maps îți face viața mai ușoară: ce actualizări importante vor fi lansate, în curând

Google Maps îți face viața mai ușoară: ce actualizări importante vor fi lansate, în curând

Cum vremea pare să fie din ce în ce mai frumoasă, sezonul călătoriilor rutiere este pe cale să înceapă, așadar, la rândul lui, Google Maps se întrece pe sine și primește o actualizare care ar trebui să faciliteze planificarea vacanței, datorită unei noi funcții care va calcula prețurile estimate ale taxelor locale, astfel încât tu să știi la ce să te aștepți. Iar asta nu e tot.

Cu toate că Google Maps era deja capabil să estimeze ce rute au sau nu taxe de trecere, până acum nu obțineai prea multe informații dincolo de asta. Cu ajutorul unei noi actualizări, care va fi lansată la sfârșitul acestei luni, ce va acoperi mai mult de 2.000 de drumuri din SUA, India, Japonia și Indonezia (deocamdată), utilizatorii vor putea vedea prețurile estimate ale taxelor practicate de autoritățile locale.

Concret, asta înseamnă că ar trebui să primești mai multe informații atunci când încerci să găsești cea mai ieftină modalitate de a ajunge la destinație, Google Maps ținând cont chiar și de lucruri precum diferite metode de plată, ziua săptămânii sau chiar și momentul specific al zilei, afișând, deopotrivă, și acele rute ce nu necesită plata vreunei taxe.

Pe lângă asta, Google Maps va fi îmbunătățit suplimentar, astfel încât să obții informații despre trasee, ca să le poți evita pe cele periculoase, dintr-un motiv sau altul. Cu alte cuvinte, vei afla din timp dacă un drum este blocat, ori dacă te vei confrunta cu serpetinte sau alte obstacole menite să-ți îngreuneze călătoria cu mașina.

Actualizarea Google Maps este programată să fie lansată pe Android și iOS, în curând

În cele din urmă, pentru cei cu dispozitive iOS, Google adaugă câteva funcții suplimentare. Pe iPhone și iPad, Maps primește un nou widget de călătorie care îți va permite să fixezi următoarea călătorie pe ecranul de pornire. În plus, widgetul standard de căutare Google Maps va fi micșorat, astfel încât să poți căuta rapid o destinație fără ca acesta să ocupe prea mult spațiu pe ecran.

Google adaugă, de asemenea, suport de calitate pentru Google Maps, la Apple Watch. Acest lucru te va lăsa să cauți o destinație și chiar să vezi indicații de orientare pe încheietura mâinii, totul fără a fi nevoit să ridici telefonul din suport. În plus, iOS Spotlight, Siri și aplicația Shortcuts vor beneficia, de asemenea, deGoogle Maps.