Nokia intră în „parteneriat” cu natura: X30 5G, smartphone-ul reciclat care nu face rabat de la calitate

Nokia intră în „parteneriat” cu natura: X30 5G, smartphone-ul reciclat care nu face rabat de la calitate

Nokia face un pas în față și mizează pe protejarea mediului încojurător, odată cu noile sale lansări, după cum vei vedea în cele ce urmează.

Mai exact, HMD Global, compania care deține, în acest moment, licența pentru toate dispozitivele Nokia, a anunțat lansarea unui nou concept care se declară a fi prietenos cu mediul înconjurător.

Nokia X30 5G, un telefon „reciclat” în totalitate

Se va pune accent pe Circular, un nou abonament ce se concentrează pe sustenabilitate, însă și pe trei produse noi, venite direct de la Nokia.

Nokia X30 5G este, în prezent, cel mai prietenos telefon cu mediul din lume, fiind construit din aluminiu și plastic reciclat. Din dotări nu lipsește camera PureView, de 50MP, cu stabilizare optică. Inteligența artificială joacă, de asemenea, un rol important în tehnologie, îmbunătățind considerabil experiența de utilizare.

„Industria s-a schimbat foarte mult în ultimii doi ani. Este mai important ca niciodată să rămânem conectați fără a face rău planetei, și fabricarea de produse sustenabile este esențială pentru noi. Însă deși este important să oferi produse sustenabile, este și mai important să fii o companie sustenabilă. Și cu siguranță ne îndreptăm în direcția corectă: am primit acreditarea Ecovadis Silver în 2020, Gold în 2021 acum Platinum în 2022, lucru care ne plasează printre cele mai sustenabile 1% dintre companiile din lume. Filozofia noastră: Cu cât păstrăm mai mult timp un telefon, cu atât mai bine este pentru mediu. Iar prin serviciul de abonare Circular, ne vom asigura că la finalul ciclului de viață fiecare telefon este reciclat, recondiționat sau donat în scopuri caritabile. Circular vă permite să folosiți în permanență un telefon actualizat, fără a-l deține. Și cu cât vă păstrați telefonul Nokia mai mult timp, cu atât veți primi mai multe credite ce pot fi orientate către o gamă largă de cauze sustenabile și sociale din toată lumea.”, a spus Eric Matthes, Director General pentru Europa Centrală, de Est și de Sud, HMD Global.

Lansarea cuprinde, de asemenea, și Nokia G60 5G, un telefon ce mmizează pe sustenabilitate și longevitate, însă și Nokia T21, tableta care îți promite că o vei avea multă vreme, de acum încolo.

„Suntem mândri să anunțăm cel mai prietenos cu mediul smartphone al nostru de până acum, care reușește să mențină performanța deosebită, va fi acum disponibil și în România. Nokia X30 5G este fabricat din aluminiu complet reciclat și 65% plastic reciclat și vine într-o cutie certificată FSC. Totodată, noul Nokia G60 5G este primul care aduce longevitatea seriei X seriei G – de asemenea, realizat în mod responsabil, cu un spate din plastic reciclat, și este deja disponibil în România. Nu în ultimul rând, Nokia T21 aduce îndeplinirea promisiunilor de durabilitate ale Nokia sub forma unei tablete, oferind doi ani de actualizări ale sistemului de operare Android și până la trei ani de actualizări lunare de securitate. Dar lucrăm către un viitor mai responsabil și atunci când vorbim despre noile noastre accesorii: fabricăm noua boxă Nokia Portable Wireless Speaker 2 dintr-un design exterior complet reciclat, și Nokia Clarity Earbuds 2 Pro vin într-o carcasă de încărcare din plastic reciclat. Și acesta este doar începutul”, a declarat, la rândul său, Robert Siewierski, Director General pentru Europa de Est, HMD Global.