Noile tichete de masă vor fi vouchere și vin de la stat: ce trebuie să știe toți românii cu probleme financiare

Noile tichete de masă vor fi vouchere și vin de la stat: ce trebuie să știe toți românii cu probleme financiare

Foarte mulți români se află într-o situație financiară precară. Totul s-a scumpit, de la carburanți și energie, până la alimente de bază. Nu ajută nici explozia finanțelor, dar măcar există un proiect pentru a întinde o mână de ajutor românilor printr-un fel de tichete de masă.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat o serie de noi măsuri prin care coaliția de guvernare speră să combată măcar parțial efectele scumpirilor, mai ales pentru românii cu venituri mici și numeroase probleme financiare.

Din câte se pare, în stadiu de proiect, există la această oră o inițiativă referitoare la vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, dedicate familiilor vulnerabile și persoanelor cu venituri mici. Valoarea unui astfel de voucher este de 50 de euro. În condiții ideale, fiecare familie va primi astfel de tichete la fiecare două luni, până la finalul anului.

Voucherele care țin loc de tichete de masă de la stat, o posibilă salvare

Măsurile anunțate de ministrul Gabriela Firea sunt mai multe și pot fi parcurse integral mai jos. Este însă important de reținut că, momentan, discutăm de proiecte. Acestea nu au trecut de votul coaliției și nu-și fac resimțite efecte, încă:

– acordarea lunară de vouchere, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. Valoarea unui astfel de voucher va fi echivalentul a 30 de euro.

– dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei

– creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii din centrele de plasament.

– tichetele de masă ar urma să aibă o valoare mai mare. Astfel, valoarea unui tichet de masă ar putea creşte de la 20 de lei la 30 de lei.

– ajutor de stat acordat transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară

„Tot acest pachet social, dar și alte măsuri concrete inițiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor și firmelor, vor fi analizate azi în ședința coaliției iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”, a precizat Gabriela Firea.

Citește și: