05 apr. 2022 | 13:25

Noi probleme pentru Volkswagen: ce se întâmplă cu o fabrică a companiei

ACTUALITATE
Noi probleme pentru Volkswagen: ce se întâmplă cu o fabrică a companiei

Producția din Bratislava va fi întreruptă din cauza penuriei de cipuri și a întreruperii lanțului de aprovizionare din cauza războiului din Ucraina.

Grupul Volkswagen întrerupe producția la fabrica sa din Bratislava, Slovacia, din cauza lipsei de piese.

Producția este oprită de luni până vineri în această săptămână, a declarat un purtător de cuvânt al fabricii agenției de presă germană, dpa.

Fabrica construiește SUV-urile VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7 și Q8, precum și minicarurile VW Up, Seat Mii și Skoda Citigo.

Oprirea producției este legată de deficitul de semiconductori și de problemele lanțului de aprovizionare care decurg din războiul din Ucraina, a spus VW.

VW a spus că producția va fi folosită pentru a reumple lanțurile de aprovizionare și pentru a obține o mai mare stabilitate a aprovizionării.

Producția a fost întreruptă anterior la fabrică la sfârșitul lunii martie timp de două zile.

Situația nu pare să se rezolve în curând

VW, împreună cu rivalii germani BMW și Mercedes-Benz, a fost nevoit să reducă producția după ce aprovizionarea cu componente, în principal cablaje de sârmă construite în Ucraina, au fost întrerupte în urma invaziei Rusiei în țară.

Producătorul auto a reluat producția mai repede decât era planificat la uzina sa din Wolfsburg din Germania, dar producția de mașini electrice ID pentru mărcile VW, Audi și Cupra va dura mai mult pentru a reveni la normal la fabricile din Zwickau și Dresda.

Mai mult, Volkswagen a fost nevoită să amâne lansarea mașinii sale ID5 cu o lună din cauza întreruperilor în furnizarea de cablaje din Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Lansarea vânzărilor ID5 a fost împinsă în prima săptămână a lunii mai din cauza întreruperilor în aprovizionarea, a declarat un purtător de cuvânt al VW. Lipsa aprovizionării a însemnat că producătorul auto nu a putut produce suficiente vehicule de expoziție și demonstrație pentru toate reprezentanțele sale.