Noi amenințări din partea Rusiei către țările care ajută Ucraina trimițând arme: „Îşi creează probleme cu mâna lor”

Noi amenințări din partea Rusiei către țările care ajută Ucraina trimițând arme: „Îşi creează probleme cu mâna lor

Rusia a făcut un nou avertisment pentru ţările care trimit arme Ucrainei, precum Slovacia, spunând îşi creează singure probleme în mod direct. În acest sens, purtătorul de cuvânt al MAE rus a comentat informaţiile cu privire la faptul că Bratislava ar fi autorizat trimiterea în Ucraina a unor sisteme antiaeriene de fabricaţie sovietică.

Noi amenințări din partea Rusiei către țările care ajută Ucraina trimițând arme

„Dacă se adoptă această decizie, şi acest lucru este valabil nu doar pentru Slovacia, ci şi pentru alte ţări, îşi creează singure probleme. Îşi creează singure probleme cu mâna lor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, pentru canalul de Youtube Soloviov.Live, vorbind și despre informaţiile din mass-media potrivit cărora Slovacia ar fi autorizat trimiterea în Ucraina a unor sisteme antiaeriene de fabricație rusească, relatează EFE.

În plus, Zaharova a mai spus că momentan „nu se poate vorbi despre un proces activ de negocieri” cu Occidentul, deoarece „pentru moment există doar anumite contacte asupra anumitor probleme care apar”.

De asemenea, a evitat să comenteze declaraţiile ministrului de externe polonez Zbigniew Rau, care a afirmat că Polonia ar putea înlocui Rusia în G20.

„Nu vreau să comentez toate aceste declaraţii ipotetice, pentru că nu are sens şi nici nu este convenabil, este ceea ce şi-ar dori ei. Dacă ar depinde numai de ei, atunci doar ei ar mai rămâne pe Pământ”, a mai spus Zaharova.

Aceasta a vorbit și despre decizia Rusiei de a se retrage din Consiliul Europei prin faptul că drepturile ţării sale erau îngrădite în cadrul organizaţiei paneuropene.

„Ei (Consiliul Europei) ne-au restrâns drepturile pe care le aveam în calitate de membri ai acestei organizaţii, pur şi simplu ne-au îngrădit drepturile: să fim cu drepturile călcate în picioare, să plătim cotizaţii, să nu avem posibilitatea să ne apărăm punctul de vedere”, a susţinut ea.

Zaharova s-a mai plâns şi că pagina web a MAE rus, precum şi paginile altor instituţii de stat, au fost supuse non-stop în ultimele două săptămâni unor atacuri de tip DoS.

Pilotul care a bombardat un teatru de la Mariupol este un „monstru”, spune ministrul apărării ucrainean

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a declarat joi că rusul care a bombardat un teatru folosit ca adăpost pentru civili în orașul asediat Mariupol este un „monstru”. Reznikov a spus Parlamentului European, printr-o legătură video, că pilotul a aruncat bomba, în ciuda faptului că avea cuvântul „copii” scris cu litere mari pe două laturi ale clădirii.

Nu este clar câți au supraviețuit atacului. Oamenii au ieșit în viață din adăpost joi, potrivit unei scurte declarații postate pe Facebook de fostul șef al regiunii Donețk.

„Probabil ați auzit deja că acest teatru care a fost lovit de rachete, un teatru în care se ascundeau 1.200 de femei și copii. Și puteți vedea din hărți, din drone că în jurul acestui teatru s-au scris litere mari de „copii” pentru ca pilotul avionului care arunca bombele să poată vedea „copii” și totuși, în ciuda acestui lucru, acest monstru a bombardat teatrul”, a adăugat Reznikov în Parlamentul European, relatează CNN.

CNN a geolocalizat imaginea, iar imaginile din satelit arată cuvântul „copii” scris lângă clădire înainte ca aceasta să fie bombardată.

Citește și: