Dimitri Medvedev, amenințări pentru „dușmanii“ Rusiei: „Avem puterea de a îi pune la locul lor“

Dimitri Medvedev, amenințări pentru „dușmanii“ Rusiei: „Avem puterea de a îi pune la locul lor“

Dimitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin, a declarat joi că Rusia are puterea de a-i pune „la locul lor“ pe „toți dușmanii obraznici“, care intenționează să dezbine Federația Rusă. Nu este pentru prima dată când fostul președinte rus lansează astfel de amenințări de la începutul invaziei în Ucraina, la 24 februarie. Mai multe detalii, în continuare.

Dimitri Medvedev, amenințări pentru „dușmanii“ Rusiei

Rusia are puterea de a-i pune la punct pe inamicii conduși de Statele Unite ale Americii (SUA), iar Moscova va zădărnici complotul rusofob al Occidentului de a dezbina Federația Rusă, a declarat joi Dimitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei în perioada 2008 – 2012.

Medvedev, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, deține în prezent funcția de secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. El a declarat joi că SUA alimentează o rusofobie „dezgustătoare“ în încercarea lor de a îngenunchia Rusia și de a o sfâșia ulterior.

„Nu va funcţiona – Rusia are puterea de a-i pune pe toţi duşmanii noştri obraznici la locul lor“, a avertizat Dimitri Medvedev.

Nu este pentru prima dată de la începutul invaziei trupelor ruse în Ucraina când fostul președinte al Rusiei lansează astfel de amenințări către Occident.

„Aveţi grijă cum vorbiţi, domnilor! Şi nu uitaţi că, în istoria omenirii, războaiele economice s-au transformat destul de des în războaie reale“, a scris acesta pe Twitter.

Citește și: Rusia taie țeava de gaz din Europa. Ultima amenințare a Kremlinului în războiul economic în paralel cu invazia din Ucraina

„Avem puterea de a îi pune la locul lor“

Reamintim că Medvedev a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai „operațiunii militare speciale“ din Ucraina, ordonată pe 24 februarie de președintele rus, Vladimir Putin.

La doar două zile după declanșarea invaziei, aliatul lui Putin spunea că Rusia nu are nevoie de relații diplomatice cu occidentalii, având astfel o primă reacție sfidătoare la sancțiunile anunțate de Uniunea Europeană, Statele Unite și Marea Britanie împotriva Rusiei.

Acesta nu s-a arătat deranjat nici de suspendarea statutului de membru al Rusiei în Consiliul Europei, afirmând că:

„Este o bună oportunitate de a restabili o serie de instituții importante pentru a preveni infracțiunile deosebit de grave din țară – cum ar fi pedeapsa cu moartea pentru cei mai periculoși infractori, care, de altfel, este folosită în mod activ în SUA și China“.

Citește și: