Nicolae Ciucă intervine în dosarul Colectiv. Ce spune Premierul despre decizia luată de instanță: ”Se execută, nu se discută”

Nicolae Ciucă intervine în dosarul Colectiv. Ce spune Premierul despre decizia luată de instanță: ”Se execută, nu se discută”

Nicolae Ciucă a venit cu o primă reacție după ce instanța a dat decizia finală în cazul Colectiv. Premierul României spune că sențina „se execută, nu se discută” și vine cu declarații despre spitalele din România.

Premierul României, reacție după sentința Colectiv. Ce spune Nicolae Ciucă

„Decizia în dosarul Colectiv a fost luată joi de instanță și este o decizie care trebuie respectată. Se execută și nu se discută. Faptul că astăzi nu avem un spital de mari arși se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care țara noastră le are, nu numai în spitalul de mari arși, ci și în celelalte proiecte pe care noi am gândit că trebuie înfăptuite în dezvoltarea sistemului medical”, spune Nicolae Ciucă.

Pe de altă parte, șeful Guvernului enunțează două elemente vitale pentru ca România să se poată dezvolta frumos.

„Dezvoltarea sistemului de educație și dezvoltarea sistemului sanitar, astfel încât să putem să asigurăm sănătatea cetățenilor noștri. Până în acest moment este cât se poate de ușor de realizat că nu am făcut pași importanți către obiectivul de realizare a spitalelor. Au fost promise și opt spitale, de la opt au rămas trei.

Am discutat într-o ședință de guvern – e obligatoriu la nivelul Ministerului Sănătății să se înființeze acea agenție de dezvoltare a infrastructurii spitalicești. Faptul că nu avem un spital de arși. În acest moment, cazurile grave și când avem un număr de persoane care suferă astfel de accidente, ei sunt tratați în alte țări. Nu pot promite un spital de arși într-un an sau doi”, conchide Nicolae Ciucă.

Ce despăgubiri vor plăti vinovații familiilor victimelor de la Colectiv. Despăgubiri de zeci de milioane de euro către victime și spitalele care au îngrijit bolnavii

Totodată, instanța a hotorât ca în baza art 1357 Cod civil şi art 2 şi 3 din CEDO obligă în solidar pe: inculpaţii Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin, SC Colectiv Club SRL, Moise Marian, Zaharia Viorel, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Unitatea Administrativ Teritoriala-Subdiviziunea Administrativ Teritoriala Sector 4 şi Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ,,Dealu Spirii,, Bucuresti-Ilfov la plata de despăgubiri pentru familiilor victimelor.

Citește și: