Nicolae Ciucă i-a cerut premierului elen să ajute România să intre în Schengen

Nicolae Ciucă i-a cerut premierului elen să ajute România să intre în Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită în Atena, unde a avut discuții cu premierul elen. Ciucă a explicat că i-a cerut omologului său din Grecia să ajute România să fie admisă cât mai curând în spațiul Schengen.

România cere ajutorul Greciei să intre în Schengen

„În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, l-am rugat pe domnul prim-ministru şi echipa dumnealui să ne sprijine în tot ceea ce înseamnă demersul nostru de a fi cât mai curând admişi în spaţiul Schengen.

Este un obiectiv national, este o recunoaştere faţă de eforturile pe care ţara noastră le-a făcut în acest sens şi care s-au văzut foarte bine în această perioadă, de când a început războiul în Ucraina”, a spus premierul.

Ciucă a mai spus că țara noastră a asigurat toate elementele pentru tranzitul de persoane, bunuri și cereale dintre Ucraina și Moldova, respectând cerințele pentru admiterea în Schengen.
„România a asigurat toate elementele pentru ca tranzitul de persoane, de bunuri, de cereale, dinspre Ucraina şi Republica Moldova, să poată să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, dovedind, astfel, că respectăm cerinţele aquis-ului european şi al Schengen.

„Totodată, este o răsplată faţă de cetăţenii români care aşteaptă de zece ani să dobândim acest statut de ţară membră Schengen, pentru că, în felul acesta vom putea să contribuim mult mai facil la tot ceea ce înseamnă tranzitul de bunuri şi întărirea siguranţei şi securităţii pe graniţa Schengen”, a precizat şeful Executivului.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut joi o vizită de lucru în Republica Elenă.