Netflix s-a scumpit și pare să nu se oprească. Cât costă să ai abonament la cel mai popular serviciu de streaming în SUA

Netflix s-a scumpit și pare să nu se oprească. Cât costă să ai abonament la cel mai popular serviciu de streaming în SUA

Netflix s-a scumpit de patru ori succesiv în SUA. Abonamentul Premium al Netflix a ajuns să coste în Statele Unite 20 de dolari pe lună.

Ultima oară, în Statele Unite, de la 12 dolari pe lună, Netflix Premium costă acum 20 de dolari pe lună. Celelalte două pachete, Basic și Standard, costă 10 dolari respectiv 15,5 dolari pe lună.

Netflix scumpește abonamentele în contextul în care concurența a devenit mult mai acerbă pe piața de streaming. HBO a lansat Max, Disney+ este din ce în ce mai popular, iar Prime Video nu se lasă mai prejos.

Netflix devine un lux

Mai mult, Netflix testează o taxă pentru account sharing, o activitate cu care compania a fost de acord câtă vreme a contribuit la popularizarea serviciului, dar care consideră că acum este timpul să aducă și bani. Astfel, Netflix se pregătește să facă o schimbare majoră, în ceea ce privește partajarea neautorizată a contului tău. Platforma de streaming evaluează aplicarea unei taxe de câțiva dolari pentru fiecare utilizator care nu locuiește la aceeași adresă cu posesorul contului, dar care accesează același cont.

După ce a testat, în cursul anului trecut, impulsionarea oamenilor de a-și face propriul cont de Netflix, compania a anunțat acum că are un alt test „în cărți”, în țări ca Chile, Costa Rica și Peru, prin intermediul căruia îi va obliga pe abonați să plătească suplimentar pentru a-și partaja contul cu persoane din afara casei lor. Conform a ceea ce știm, abonații vor putea să adauge până la doi utilizatori suplimentari, în schimbul sumei de 2,99 de dolari, pentru fiecare dintre aceștia. Acei utilizatori vor primi propriile date de autentificare, dar și recomandări Netflix personalizate preferințelor lor.

Vestea proastă e că mulți utilizatori se așteaptă ca aceste scumpiri să ajungă, mai devreme sau mai târziu, și în România. Scumpirile Netflix au ajuns deja în Europa, unde primele țări vizate sunt Anglia și Irlanda. Chiar și fără scumpiri, Netflix Premium costă 12 euro pe lună în România, adică de două ori mai mult decât HBO Max și Prime Video la un loc.

Citește și: