16 mai 2022 | 14:36

Netflix aduce ceva cu totul nou și interesant: ce vei putea vedea pe platforma de streaming

ACTUALITATE
Netflix aduce ceva cu totul nou și interesant: ce vei putea vedea pe platforma de streaming

Este posibil ca Netflix să aducă ceva nou pe platformă: conținutul transmis live. Platforma lucrează în prezent la o opțiune de transmisie în direct pentru artiștii de stand-up și alt conținut live.

Potrivit Deadline, suportul pentru streamurile live ar putea deschide posibilitatea ca Netflix să difuzeze emisiuni live, precum cea susținută recent de reality show-ul Selling Sunset, precum și să permită votul live pentru emisiunile de competiție.

Netflix ar putea folosi, de asemenea, funcția pentru a difuza programe speciale de comedie live. Anul acesta, Netflix a organizat primul festival de comedie live, numit Netflix Is a Joke Fest. Evenimentul din Los Angeles s-a desfășurat pe mai multe zile și a prezentat peste 130 de comedianți populari, printre care Ali Wong, Bill Burr, Jerry Seinfeld, John Mulaney și alții.

Netflix va avea conținut transmis live

Netflix urmează să înceapă difuzarea unora dintre emisiunile pe care le-a înregistrat la eveniment la sfârșitul acestei luni și în iunie, dar o opțiune live ar putea oferi utilizatorilor de acasă posibilitatea de a viziona emisiunile pe măsură ce se desfășoară.

În încercarea de revitalizare a creșterii numărului de abonați, Netflix lucrează în prezent la o funcție de live streaming, însă nu de nivelul transmisiunilor sportive, ci mai degrabă ca o modalitate de a încerca să implice cât mai mult utilizatorii în timpul unor show-uri. Una dintre variantele luate în calcul de platforma de streaming pare să fie transmiterea în direct a show-urilor de standup comedy, precum menționam.

Deocamdată nu se știe când va debuta acest gen de conținut pe Netflix, însă va fi o premieră pentru cea mai populară platformă de video streaming, care încearcă să-și prindă competitorii din urmă la acest capitol.

Spre exemplu, Disney+ a avut deja transmisiuni directe: în februarie, acesta a transmis în direct ceremonia de desemnare a premiilor Oscar. Alte servicii merg chiar mai departe cu acest format, intrând pe zona competițiilor sportive: Prime Video transmite, în anumite țări, meciuri directe din unele dintre cele mai importante campionate de fotbal din Europa.