Neil Young nu vrea să împartă Spotify cu Joe Rogan: ce decizie a luat artistul și de ce

Neil Young nu vrea să împartă Spotify cu Joe Rogan: ce decizie a luat artistul și de ce

Muzicianul canadian Neil Young nu pare prea încântat să împartă platforma Spotify cu realizatorul de podcast-uri Joe Rogan. Într-o scrisoare ce a fost, ulterior, ștearsă, Young a cerut echipei sale de management și casei de discuri să-i elimine melodiile de pe platformă.

„Fac acest lucru pentru că Spotify răspândește informații false despre vaccinuri – potențial cauzând moartea celor care cred în ele”, a spus muzicianul. „Pot să-l aibă pe Rogan sau pe Young. Însă nu pe amândoi”, a continuat el.

Conținutul scrisorii a fost confirmat pentru The Daily Beast de managerul lui Young, Frank Gironda. „Acest lucru este foarte important pentru Neil”, a declarat managerul, spunând, de asemenea că artistul „este foarte supărat din pricina acestei dezinformări”.

Cu toate astea, în momentul de față, muzica lui Neil Young este încă disponibilă pe Spotify, în ciuda nemulțumirii cântărețului.

„The Joe Rogan Experience” este acum cel mai popular podcast din lume, însumând aproximativ 11 milioane de ascultători. Acesta a promovat, în repetate rânduri, diferite teorii ale conspirației, încă de la lansare. 

Spotify are responsabilitatea de a atenua răspândirea dezinformării pe platforma sa, deși compania nu are, în prezent, o politică de dezinformare”, se arată.

Ce l-a supărat pe Neil Young

De curând, Rogan l-a avut drept invitat pe doctorul Robert Malone, cel care descurajat vaccinarea în rândul tinerilor şi a insistat pentru utilizarea unui tratament neautorizat, ivermectina, împotriva Coronavirusului. Malone a făcut afirmații fără temei despre Covid-19, spunând că există o „psihoză în masă”, astfel că i-a făcut pe oameni să creadă că vaccinurile nu sunt eficiente. Episodul cu pricina a determinat un grup de peste 1.000 de medici, asistente și oameni de știință să trimită o scrisoare deschisă către Spotify, cerând să se creeze o politică prin care să fie eliminată dezinformarea. CEO-ul Spotify, Daniel Ek, a spus anterior că platforma nu are responsabilitate editorială în privința podcast-urilor.